Bakanlık da yasakladı...

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünün Okul
müdürlüklerine gönderdiği yazı ile anket, röportaj ve bilgilendirme faaliyetlerini yasaklamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. 4+4+4 eğitim sisteminin sakıncalarını ve uygulamadaki aksaklıklarını tespit için yapılan çeşitli çalışmalar Çanakkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara göndermiş olduğu bir yazı ile yasaklanmıştı. Aynı kapsamdaki yasak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda geçerli hale getirildi.

869
4+4+4 eğitim sisteminin sakıncalarını ve uygulamadaki aksaklıklarını tespit için yapılan çeşitli çalışmalar Çanakkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara göndermiş olduğu bir yazı ile yasaklanmıştı. Aynı kapsamdaki yasak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda geçerli hale getirildi.
 
Sorumluluk müdürün
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sistemde kaos yaşanmadığını, kaos eleştirilerinin sübjektif olduğunu belirtirken ve sendikaların rapor çalışmaları sürerken, il milli eğitim müdürlükleri tüm ilköğretim yönetimlerine ve öğretmenlerine “öğretmenlerin anketlere katılmasının ve röportaj vermesinin yasak olduğuna” ilişkin yazı gönderdi. Yazıda, “Çeşitli sivil toplum kuruluşları veya kişilerce anket, röportaj ve bilgilendirme gibi faaliyetler yapıldığına dair duyumlar alınmakta olup, onaysız hiçbir şekilde bu faaliyetlerin yapılmasına müsaade edilmemesi” talimatı verildi. Okul ve kurum personelinin uyarılmasının istendiği yazıya, “Okul idarelerince gerekli önlemlerin alınması ve konu ile ilgili her türlü sorumluluğun ilgili okul ve kurumlara ait olduğu” da eklendi.
 
Olumlu anket serbest!
Öte yandan yaşanan kaosu gözler önüne seren anket ve çalışmaları yasaklayan bakanlığın, olumlu belirlemelerde bulunması beklenen araştırmalara göz yumduğu da ortaya çıktı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen, “12 ilde, 1200 ilk ve ortaöğretim öğretmeni ve 1200 veliyle yüz yüze anket” yaparak yeni eğitim sisteminin hem öğretmenler hem de veliler tarafından nasıl algılandığını araştırdı. Ayrıca Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de 800 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile hizmet içi eğitimlerin niteliğine ilişkin olumlu belirlemelere ulaşan bir çalışma yaptı.
Paylaş