havadurum

Bahar Şenlikleri haberimiz ÇOMÜ'yü harekete geçirdi!

ÇOMÜ Bahar Şenlikleri'nin öğrencilerden gelen tepkiler sonrasında ücretsiz olduğunu açıkladı.

822

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) geçtiğimiz günlerde Bahar Şenlikleri'nin ücretli olduğunu açıklamıştı. Bahar Şenlikleri'nin ücretli olması kentte yankı uyandırdı.

Gazetemiz Çanakkale OLAY'da öğrencilerin Bahar Şenlikleri'nde düzenlenecek konserlerin ücretli olmasına yönelik tepkilerine yer verdik. Haberin yayınlanmasından birkaç saat sonra, ÇOMÜ etkinlik kapsamındaki konserlerin ileri bir tarihe ertelendiğini ve sponsor aracılığıyla biletlerin ücretsiz olacağını duyurdu. İlgili haber, ÇOMÜ'nün resmi sitesinden duyuruldu.

Tepkilerin ardından alınan bu karar öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Aynı zamanda konsere bilet almış olan öğrenciler, bilet ücretlerinin ne zaman iade edileceğini merak ediyor.

Dardanos'a ulaşım nasıl olacak?

ÇOMÜ öğrencileriyle "Bahar Şenlikleri" hakkında yaptığımız haberde, öğrencilerin sorunlarından biri de Dardanos'a ulaşımın nasıl sağlanacağıydı. Bu problemlerin yanı sıra, öğrenciler Dardanos yerleşkesine ulaşmak için şehir içi otobüsü kullandıklarında uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Bahar Şenlikleri'nin yeniden ücretsiz olmasıyla beraber, ilk sorun çözüldü. Şimdi ikinci sorun olan öğrencilerin Dardanos Yerleşkesi'ne ulaşma noktasında Çanakkale Belediyesi'nden hamle bekleniyor. Öğrencilerin hem ücretsiz, hem de sefer sayısı arttırılarak gençliğin bir yıl boyunca bekledikleri şenliklere ulaşmasının çözümü isteniyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş