havadurum

Bağış’ın gündeminde Çanakkale Belediyesi vardı

AKP İl Kongresi’ne katılan AB Baka-nı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, iki lafından biri Çanakkale Belediyesi oldu. Yoğun katılımın olduğu kongrede mevcut İl Başkanı Muzaffer Kutlu 347 oy alarak güven tazelerken, Hüseyin Babacanoğlu ise 180 oyda kaldı.

845
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı AKP Çanakkale İl kongresinde AKP’nin bir kez daha Çanakkale Belediyesini AKP’ye kazandırma hedefi kendisini bütün çıplaklığı ile gösterdi. Çanakkale’ ye indiğinde içinin cız ettiğini belirten Bağış, Çanakkale’nin ak belediyecilikten nasibini almadığını ima etti. Bağış kongreye katılanlardan bir sonraki seçimlerde Çanakkale belediyesini AKP’ye kazandırma sözü alarak bu sözü Başbakan Tayyip Erdoğan’a ileteceğini belirtti.
 
 
AKP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede 307 oy alan Muzaffer Kutu yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Hüseyin Babacanoğlu ise 180 oyda kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongreyi yönetmek üzere divan oluşturuldu. Daha sonra konuşmalara geçildi. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu bir teşekkür konuşması yaparken, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir de bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ise partililerden önümüzdeki seçimlerde Çanakkale Belediyesi’ni almalarını istedi.
 
AKP Çanakkale İl Kongresi`nin yapıldığı salondan AKP`nin güçlenerek çıkacağını dile getiren Bağış; ``Çünkü Türkiye`nin halledilmesi gereken sorunları var. Bugün seçeceğimiz yeni kadrolarla peş peşe 3 ayrı seçime gireceğiz. 2014`te hem yerel seçimleri, hem ilk defa cumhuriyet tarihinde halk tarafından direkt oyla seçilecek bir cumhurbaşkanlığı seçimini, hemen akabinde 2015`te de genel seçimleri gerçekleştireceğiz. Onun için bu salondan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kısa adıyla AK Parti`nin güçlü çıkması lazım.`` dedi.
 
Çok seyahat ettiğini, hemen hemen her gün farklı bir ülkede, şehirde yaşadığını, Türkiye`nin hassasiyetlerini iletmekle görevlendirildiğini anlatan Bağış, Türkiye`de gezdiği yerlerde çok net gördüğü bir tablonun olduğuna dikkati çekti. ``AK belediyecilikten hesabını alan bölgeler, AK belediyecilikten nasibini alabilen bölgeler ve alamayan bölgeler`` diyen Bağış, Çanakkale`ye indiğinde içinin ``cız`` ettiğini dile getirdi. Çanakkale`nin daha iyisine layık olduğunu belirten Bağış, salonda bulunanlara, ``Size selamını gönderen Başbakanımıza yarın döndüğümde `Çanakkale teşkilatı, Çanakkale Belediyesi`ni alma konusunda kararlıdır` diyebilir miyim?` diye sordu.
 
Bağış, şöyle dedi: “Söz vermek, hele AK Partili sözü vermek, öyle `çakma Gandi`lerin, hizipçilerin, milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuşların verdikleri sözlere benzemez. Akşam söyleyip sabah unutulan sözlere benzemez. Bir kez daha soracağım. Çanakkale Belediyesi`ni alıyor muyuz- Ben de gönül rahatlığıyla Sayın Başbakanımıza, `Çanakkale kararını vermiş, durmayacaklar yola devam edecekler. Çanakkale Belediyesi`ni de alacaklar` diyorum.”
 
 
Bağış’tan siyasetçilere mesaj
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB üyesi bazı ülkelerde yaklaşan seçimlerde 1915 olaylarından istifade etmek isteyen dar vizyonlu bazı siyasetçiler gördüğünü belirterek, ``Onlara Çanakkale`den bir mesaj vermek istiyorum; Güneş balçıkla sıvanmaz. Türkiye`ye AB sürecinde havlu attırabileceğinizi sanıyorsanız, avucunuzu yalarsınız`` dedi. Çanakkale`yi, ``Yiğidin harman olduğu, kıtaların buluştuğu ve efsanelerin yazıldığı`` yer olarak tanımlayan Bağış, ``Çanakkale`de vatan sevgisi uğruna Türkü`yle, Kürd`üyle, Çerkez`iyle, Laz`ıyla, Boşnağ`ıyla, Zaza`sıyla, bütün evlatlarıyla 253 bin şehit verdiği bu topraklarda vatan sevgisinin ne olduğunu, kanlarıyla yazan bir ecdadın torunlarıyız`` diye konuştu. Önümüzdeki hafta Çanakkale`ye dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerle o tarihin yeniden yaşatılacağına dikkati çeken Bağış, aynı dönemle ilgili Türkiye`ye bazı iftiraların atıldığına işaret etti.
 
Bağış, şöyle devam etti: ``Deniyor ki; Türkler soykırım işlemiştir. Ne zaman- 1915`in Nisan`ında. Yani bir cephede insanlık tarihinin en büyük kayıplarından birini verdiğimiz dönemde, ülkemize sahip çıkmak, gencecik fidanların, yetişmiş evlatların şehit düştüğü bir ortamda, imparatorluğumuzun, ülkemizin başka bir coğrafyasında soykırım işlemekle itham ediliyoruz. O soykırım iddiaları ile olarak 1919 yılında zamanın bakanları, kolordu komutanları, valilileri, üst düzey yetkililerinden oluşan 120 kişilik bir gurup Malta`ya sürgüne gönderilmiş. Orada İngilizlerin denetiminde 2 yıl süren bir yargılamayla karşı karşıya kalmışlar. 2 yıl sürenin sonunda 120 kişinin tamamı suçsuz bulunmuş ve beraat etmiş.``
 
“AKP’li olmak Çanakkale Ruhu`na sahip çıkmaktır”
Bağış, kendilerinden önce ülkede kepenklerin kapatıldığını, krizlerin yaşandığını faizlerin patladığını hatırlatarak, ``Bir anayasa kitapçığı bir masanın ucundan havalanıp bir ucuna düşene kadar bu ülkede insanların mal varlıkları yarı yarıya azaldı, borçları iki katına çıktı. Ham dolsun AK Partililerin hiçbirisinin başını öne eğecek böyle bir kriz yaşanmadı`` dedi. Türkiye`de 2002 yılında iç hatlarda kesilen uçak bileti miktarının 6-8 milyon civarında olduğunu, 2010 yılı sonu itibarıyla bunun 102 milyonun üzerine çıktığını vurgulayan Bağış, Cumhuriyet tarihi boyunca 1923`ten 2002`ye kadar 6 bin 100 kilometre yol yapabilen devletin, son 9 yılda onun üzerine 16 bin 500 kilometre yeni yol ve otoban eklediğini kaydetti. 165 bin yeni derslik yaptıklarını, Türkiye`de hizmet veren hastanelerin üçte birinin AK Partililerin eseri olduğunu vurgulayan Bağış, Gelibolu`ya giden yılda 200 bin civarında insan sayısının şimdi 2,5-3 milyona yaklaştığını ifade etti. Bağış, ``İşte AK Partili olmak Çanakkale Ruhu`na sahip çıkmaktır. AK Partili olmak, ecdadın o bıraktığı yerden meşaleyi alıp çok daha ileri noktalara götürebilmektir`` şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde 347 oy alan Muzaffer Kutlu yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Hüseyin Babacanoğlu ise 180 oyda kaldı.
Paylaş