havadurum

Ayvacık Tuzla’da “ÇED gerekli değildir” kararı iptal edildi!

MTN Enerji'nin Ayvacık Tuzla köyü civarında açmak istediği 11 adet jeotermal kaynak arama sondajı için verilen "ÇED gerekli değildir" kararı iptal edildi.

612

MTN Enerji'nin Ayvacık Tuzla köyü civarında açmak istediği 11 adet Jeotermal kaynak arama sondajı için verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararı, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, Assos Dostları ve Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’nin birlikte açtıkları dava sonucunda iptal edildi. 20 Mayıs tarihinde Çanakkale’de görülen duruşmanın kararının sonucu bugün Çanakkale Adliyesi’nde açıklandı.

“Mücadelemize devam edeceğiz”

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, “Jeotermal kaynak arama projeleri sondaj aşamasında kullanılan kimyasallar ve atıklar nedeniyle çok ciddi çevre kirliliğine yol açmaktadır. Bu nedenle bölgemizde daha fazla sondaj, daha fazla JES istemiyoruz. MTN Enerji A.Ş. tarafından yapılmak istenen 11 adet sondajın ve ayrıca Babadere JES-2 projesinin iptal edilmesinden dolayı çok mutluyuz. Diğer projeleri de takip edip mücadelemize devam edeceğiz“ ifadelerine yer verdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş