havadurum

Ayvacık Jeotermal OSB tüzel kişilik kazandı!

Yaklaşık 2 yıl önce düğmeye basılan Ayvacık İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera) OSB için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı müjdeyi verdi. Tüm çalışmaları tamamlanan Ayvacık İhtisas OSB, yörenin yer altı kaynaklarını tarımsal üretimde kullanarak bölgeye büyük bir katma değer kazandıracak.

447
Çanakkale'de önceki dönemde Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekilliği yapan, geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Bülent Turan'ın girişimleri ile çalışmalarına başlanan Ayvacık İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera) OSB, tüzel kişilik kazandı. Kısa sürede, inşaat çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Bakan Yumaklı açıkladı
Ayvacık ilçesi Tuzla ve Gülpınar köylerinin sınırları içinde kalan yaklaşık 3 bin dönüm alanda oluşturulacak OSB'nin toplam yatırım bedelinin 5 Milyar TL olduğu açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, 2 bin 400 dekar proje alanına sahip Ayvacık İhtisas OSB'nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını, OSB'de yıllık 65 bin ton üretim yapılacağını dile getirdi.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş