AYVACIK için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, yeni dönemdeki projelerine ilişkin olarak yaptığı açıklamasında “İnsan odaklı hizmet üretmeye devam edeceğiz. Ayvacık`taki tecrübemiz ile gelecek dönemde, ilçemizin çehresini değiştirecek birikime sahibiz. Ayvacık, hem turizmi ile, hem alt ve üst yapı yatırımları ile geleceğe daha da güvenle bakacak” ifadelerini kullandı.

1541
 
Ayvacık`ta iki dönem üst üste belediye başkanı seçilerek büyük bir başarıya imza atan, ilçe halkının ilgisi ve takdirini kazanan Başkan Mehmet Ünal Şahin, yeni dönemde projeleri ile ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamalarda bulundu. Yeni dönemki projelerinin, ilçenin çehrisine değiştirecek projeler olduğunu ifade eden Şahin, sanattan spora, alt ve üst yapıdan turizme kadar birçok alanda projelere sahip olduklarını ifade etti. İlçe halkının kendisine “Bir kez daha” görev vermesi halinde, ilçenin geleceğe daha da umutlu bakacağını sözlerine ekledi. Sosyal Güvenlik Kurumu Ayvacık Hizmet Binası konusunda açıklama yapan Şahin, “Vatandaşların sıkıntılarına yönelik olarak verilen çabalar çözüm olarak geri dönmeye başladı. Son 10 yılda Ayvacık’ta başlayan hizmet yağmuruna bir yenisi daha eklendi. Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası için yapılan çalışmalar sonuçlandı ve bina yapım ihalesine çıkıldı. İnekli Park Mevkii’nde yapılacak olan binanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi.
 
 
Ayvacık Devlet Hastanesi
“İlçemizde 10 yıl önce kapatılarak sağlık ocağına dönüştürülen Ayvacık Devlet Hastanesi çalışmalarımızla ilçemize yeniden `Devlet Hastanesi` olarak döndürülerek, bunlara ek olarak modern, halkımızın hak ettiği, ameliyathaneleri, teknolojik donanımları imkanları bulunan hastane yapılacaktır” diyen Şahin, “İlçemiz Panayır Alanı karşısında (Hamdibey Mahallesi Yarıştepe Mevkii) bulunan arazi üzerinde Sağlık Bakanlığı tarafından `Yeni Devlet Hastanesi` yapılacaktır. Halkımızın sağlık konusunda tüm ihtiyaçları böylece ilçemizden başka yerlere gitmeden çözülecek, halkımız rahata kavuşturulacaktır” ifadelerini kullanırken, öğrenci yurdu konusunda “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen `Öğrenciler Yurtlar Sayesinde Okuyor` adlı proje kapsamında, ilçemize 162 öğrencilik yurt yapımı planlanmaktadır. Çalışmalar başlamış belediyemiz mülkiyetine ait Hamdibey Mahellesi Çataltaş Mevkii’nde 2 Ada 287 Parselde bulunan 51 bin 105 m2’lik arazi üzerine inşa edilecektir” şeklinde konuştu.
 
 
Ayvacık Şehirlerarası Otobüs Terminali
Ayvacık`taki otobüs terminalinin mevcut ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Şahin, “Çanakkale – İzmir Karayolu üzerinde bulunan Fatih Mahallesi 59 Ada 9 Parselde bulunan 17 dönümlük arazi üzerine modern bölgemizin özelliklerine uygun otogar yapılacaktır. Vatandaşlarımızın iki tip proje arasından şeçtiği otogar modeli halkımızın, bölgemizin, turizmin hizmetine sunulacak” dedi.
 
 
Hayvancılık ve et üretimi
Ayvcık etinin kendine özgü tadı ve kalitesi olduğunu ifade eden Başkan Şahin, bunun en önemli nedeninin ise Kazdağları olduğunu söyledi. Şahin, “Kazdağlarında ve bölgemizde yetişen endemik bitkilerle doğal salma ve besicilik yöntemleriyle ilçemizde üretilen, `Ayvacık Eti` nin ülkemiz ve dünya pazarına sunulabilmesi için gerekli olan `Et Entegre Tesisi` ve bu modern tesislerle birlikte `Et Borsası` ve `Hayvan Pazarı` projeleri Ümmühan Mahallesi Çayırlar Mevkii’nde belediyemiz adına kamulaştırılan arazı üzerine yapılacak, gerekli çalışmalar tamamlanarak halkımızın ekonomik yönden güçlenmesi sağlanacaktır” dedi. Hayvan barınağı ile ilgili olarak ise Şahin, “Günümüzde tüm şehirlerde büyük ve çözümlenemez bir hal alan sokak hayvanları konusunda vatandaşlarımızın rahatsızlıklarını önemseyerek, sokak hayvanlarının ıslahı, gerekli tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılacağı “Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi” projesi geliştirilmiştir. Şehrin dışında bulunan hazineye ait arazilerden projenin gerçekleştirilmesi için belediyemize arazi tahsisi istenmiştir” ifadelerini kullandı.
 
 
Yeni Hükümet Konağı ve Adalet Sarayı
“İlçemizde Hükümet Konağı hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaları, binanın kullanım süresinin dolmuş olması nedeniyle gerekli olan Yeni Hükümet Konağı projesi geliştirilmiştir” diyen Şahin, “Fatih Mahallesi Gökseki Mevkii’nde belediyemize ait arsa İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilerek çalışmalar başlamıştır” dedi. Adalet Sarayı ile ilgili olarak ise, “Çevre ilçelerde kapatılmasına rağmen ilçemizde kapatılmayan Adliye’nin vatandaşlarımızın isteklerine daha iyi cevap verebilmesi ve mevcut imkanlarının yetersiz olması nedeniyle “Yeni Adalet Sarayı” projesi geliştirilmiştir. Belediyemiz adına kayıtlı Fatih Mahallesi Gökseki Mevkiinde bulunan arazi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilmiş ve çalışmalar başlamıştır” ifadelerini kullandı.
 
“İlçemize 4 Yıllık Yeni Üniversite”
“İlçemize yaklaşık 10 yıl önce getirilen Meslek Yüksekokulunun bölgemizin tanıtımı ve ekonomik kazanımlar sağlamasının ardından yeni bir proje geliştirilerek `Uygulamalı Bilimler` alanında 4 yıllık bir üniversite yapılacaktır” diyen Şahin, “Hamdibey Mahallesi Erikliburun Mevkii’nde bulunan arsa (Mevcut Üniversitenin Karşısında Bulunan Arsa) belediyemize kazandırılarak çalışmalar başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. Şahin ayrıca, “İlçemizde devam eden İçme Suyu Şehir Şebekesi ve Kanalizasyon Şebekesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalışmalar nedeniyle bozulan yollar, tüm sokakların yeniden estetik ve peyzaj çalışmaları tamamlanacaktır. Bunlara ek olarak ilçemiz girişinde bulunan Hemdemtepe (Ayvacık Çamlığı) modernleştirilerek halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yeşil alan olarak düzenlenecektir” şeklinde konuştu.
 
112 Acil Yardım İstasyonu
“Vatandaşlarımızın mağduriyetinin oluşmaması için bu proje büyük önem arz ediyor” diyen Şahin, “İlçemiz Bölge Trafik İstasyonu’nun hemen karşısında Sanayi Bölgesinde belediyeye ait 53 Ada 39 Parselde bulunan yaklaşık 700 metrekarelik arsa belediye meclis kararıyla il sağlık müdürlüğüne tahsis edildi. Acil Sağlık İstasyonu’nun en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor” bilgilerini verdi.
 
Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi
“Göreve geldiğimiz günden bugüne hayal ederek başlayarak uzun çalışma, mücadele ile Ayvacık için gerçekleştirdiğimiz büyük projelerimizden biri olan Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi Ulaştırma Bakanlığımız ile belediyemiz işbirliğinde devam ettirilerek Çanakkale’nin güney kapısı açılarak ilçemizin, vatandaşlarımızın Çanakkale’nin turizmle gelirlerinin artması, gençlerimiz için istihdam sağlanması hedeflenmektedir” diyen Şahin, doğalgaz müjdesini de “Çalışmalarına bir süre önce başlanılan halkımızı rahata kavuşturacak, ekonomik ısınma, yakıt gibi vatandaşlarımıza katkılar sunacak olan Doğalgaz çalışmaları 2012 yılında başlatıldı. Hazırlık süreçleri ve talep toplama aşamaları tamamlanarak BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ.) ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Önümüzde ki süreçte çalışmalar tamamlanarak ilçemize doğalgaz getirilecektir” ifadeleri ile verdi.
Paylaş