Ayvacık Hemodiyaliz Ünitesi hastaların umudu oldu

Bu yılın Ocak ayında hizmete giren Ayvacık Hemodiyaliz Ünitesi, yalnızca ilçedekiler için değil başka illerdeki diyaliz hastalarına umut oldu.

471

Geçtiğimiz yıllarda Ayvacık ilçesinde diyaliz merkezi bulunmadığı için Küçükkuyu, Ezine ve Çanakkale’deki merkezlerde tedavi almak zorunda kalan hastalar 18 Ocak 2024’te hasta kabulüne başlayan Ayvacık Hemodiyaliz Ünitesi sayesinde çok daha konforlu şartlarda sağlıklarına kavuşuyor.

İlk olarak ilçedeki 3 hasta ile başlayan süreçte, Ayvacık’ta ikamet eden mevcut hasta sayısı 15’e ulaştı. 35 bin nüfuslu Ayvacık’ın yaz aylarında artan nüfusuyla birlikte, ilçeye misafir olarak gelen hastalar da merkezde tedavi görüyor. Böylelikle merkezde tedavi gören hasta sayısı 20’ye ulaşıyor.

5 yatak kapasitesi bulunan diyaliz merkezindeki Hemodiyaliz cihazı sayısı 4+1. Kronik Diyaliz Hastaları için haftada 6 gün 2 Seans gerektiğinde 3 seansa kadar Hemodiyaliz hizmeti verilebilen merkezde tüm diyaliz hastaları dâhiliye uzmanları tarafından değerlendirilerek, takip ediliyor.

2 Diyaliz Teknikeri, 2 sağlık personeli ve 2 temizlik personeli İle hizmet verilen merkezde ayrıca hastalara aylık Diyetisyen, Sosyal Çalışmacı, Psikolog desteği de sağlanıyor.

Adreslerinden alınarak merkeze tedavi için gelen hastalar, tedavi bitiminde yine adreslerine ulaştırılıyor. Hastaların diyetlerine uygun olarak özel hazırlanan kahvaltı ve yemek servisi de sunulan merkezdeki bekleme alanı diyaliz hastalarına özel ayrılmış kadın-erkek ayrı tuvalet, giyinme odası ve dolapları ile tam teşekküllü bir hizmet sunuyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş