Aylı: “Gökçeada sağlığını kaybetmek üzere”

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, Gökçeada Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak büyük bir özveri ile hizmet eden Dr. Hakan Eyi’nin görevden alınması üzerine bir açıklama yaptı.

980
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, ada halkına 8 yıldan buya hizmet veren Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Eyi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi. Bu güne kadar adada görev yapan tüm başhekimlerden çok daha fazla hizmet yapan ve adeta Gökçeada halkı ile özdeşleşen Başhekim Hakan Eyi’nin görevden alınmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Aylı; görevden alınma kararının iptal edilmez ise ülke çapında ses getirecek eylemlere başlayacaklarını ve gerekirse sağlık bakanlığına başvurup Yunanistan’ın Limni adasında tedavi olmak için başvuru yapacaklarını söyledi.
 
Aylı; “Gökçeada hastanesini ve Gökçeada halkını düşünmeyen bu ilgisiz bakanlık yönetimi bu yanlış kararı düzeltene kadar ciddi ve ses getirecek eylemler yapacağız. Adamızda, uzun yıllardır bir Devlet Hastanesi bulunmaktaysa da, hastanemizin yeterli sağlık personeli ve özellikle de hekim, uzman hekim bulundurabilmesi her dönem mümkün olamamıştır. Halen hastanemizde görevli olan on iki hekimden onu, yedi uzman hekimden beşi zorunlu hizmet uygulaması çerçevesinde Adamızda bulunmaktadır, ve bir buçuk yıllık mecburi hizmet süreleri bittiğinde, daha öncekilerde olduğu gibi tayin isteyecek hekimlerdir. Son beş yılda hastaneye 50 civarında hekim ataması yapılmış olup, tamamına yakını istifa ya da tayin yoluyla kısa sürelerde hastaneden ayrılmışlardır. Diğer yandan, Gökçeada’da sağlık hizmeti sunumu bir çok açıdan özelliklidir. Az sayıda ve kimlikleri sürekli değişen personelle, Adanın stratejik önemdeki bu hizmetini kesintisiz ve geliştirerek sürdürebilmek, Adanın sıra dışı konumundan kaynaklanan diğer hastanelerden çok farklı sorun ve ihtiyaçlarını Sağlık Bakanlığına ve yerel aktörlere aktararak, çözüm önerileri götürebilmek Gökçeada’da sağlık teşkilatının istikrarlı ve gayretli bir yönetimi olmasını gerektirmektedir” dedi. “Gökçeada Devlet Hastanesi son sekiz yıldır düzenli bir gelişme göstermiştir” diyen Aylı, Başhekim Eyi’nin ada halkının sevgisini kazandığını dile getirdi.
 
“Gökçeada halkı başhekimini istiyor”
Gökçeada halkına büyük hizmetler yapan Dr. Hakan Eyi’nin başka bir ile atanma tercihi yapmak yerine, Gökçeada’da sözleşmeli statüye geçmeden önce çalıştığı memur statüsü ile çalışmaya devam etmeyi talep ettiğini ancak, Sağlık Bakanlığı tarafından bu isteğin reddedildiğini kaydeden Bülent Aylı; başka bir ile de ataması yapılmayan Eyi’nin doğrudan doğruya görevden uzaklaştırılma tehdidi ile yüz yüze kaldığının altını çizdi.
 
Aylı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sorunun çözümü için, Ankara’da Çanakkale Milletvekillerimiz Sn. Mehmet Daniş ve Sn. İsmail Kaşdemir’in de bizzat yaptıkları girişimlere, ve Sağlık Bakanlığı Birinci Hukuk Müşaviri Sn. Adem Keskin’in şifai olarak olumlu görüş belirtmiş olmasına rağmen, sorun halen çözümlenememiş ve belirsizlik halini almıştır. İlgili bürokratların hukuki görüş almaktan imtina etmeleri nedeniyle, bütünüyle hukuk dışı bir uygulamaya gidilmiş olup, Uz. Dr. Hakan Eyi’nin, Gökçeada’da görev yapmasını engelleyecek bir boyuta varacak hale gelmek üzeredir. Üstelik, Uz. Dr. Hakan Eyi devletin görev verdiği adamızda gayretle görevini yapmış olmasının karşılık sadece isteği dışında tayin edilmek ihtimaliyle karşı karşıya kalmamış olup, akıl almaz bir biçimde müstafi sayılacak, devlet memurluğundan çıkarılacak bir konuma getirilmiştir. Tüm hukukçuların ve bizzat Sağlık Bakanlığı hukukçularının hukuksuz buldukları bir uygulama, bir takım bürokratların yanlışta ısrarları nedeniyle engellenememekte, durdurulamamaktadır. Başhekimlerin hizmet süreleri her şeyi gayet iyi açıklıyor zaten; Başhekimlik yapmış olan hekimlerın adada kaldıkları süreler şu şekildedir: “Hakan Ortakan 3 yıl, Ahmet Çıloğlu 3 yıl, Seher Tabanlı 2 yıl, Hulusi Levent 3 yıl, Oya Sarıkaya 2 yıl, Hakan Eyi 8 yıl.”
Paylaş