Ayak üstü balık ekmek!

Pişirirken eve sinen kokusu, ayıklama uğraşı
nedeniyle çok sevdiğimiz halde çoğu zaman üşendiğimiz balık artık üstelik de hünerli ellerde hazırlanmış salatası ile birlikte hazırlanınca zahmet olmaktan çıkıyor.

1307
 
Güzide Sayılgan ve Cenk Sayılgan tarafından Balıkhane’nin karşısında hizmet veren Ayak Üstü Balık Ekmek’te bir telefonunuzla Balıkhane’den sipariş ettiğiniz balık ızgara yapılıyor ve yanında salatası ile sofranıza gelmeyi beklerken, size ise şimdilik sadece dükkana uğrayıp paketinizi almak ve evde masanızı özenle hazırlamak kalıyor…
 
“Kömür ateşinde ızgara”
Kömür ateşinde ızgara sardalya, mezgit ve uskumru’nun daha lezzetli olduğunu söyleyen Güzide Sayılgan ızgara yönteminin sağlıklı olmasının yanı sıra, vitamin değerlerini ve Omega 3’ü ve 6’yı da muhafaza ettiğinden dolayı tercih edildiğini belirtti. Sayılgan İstanbul’da gördüğü modeli Çanakkale’de Balıkhane’nin önünde açtıkları işletmelerinde tatbik ettiklerini ve özellikle çalışan kadınların, bankacıların, mesaisi geç saatte bitenlerin ve evde balık pişirmek istemeyenlerin tercih ettiğini söyledi.
 
“Biz sizin için pişirelim”
Birkaç saat önceden açılan telefonla sizin için Balıkhane’den gidip Çipura’nızı alıp, sizin için ızgara yapıp, salatanızı hazırlıyoruz. Şu an için yapmanız gereken tek şey gelip paketinizi dükkandan almak. Ama ileride servise de başlamayı düşünüyoruz” dedi.
 
 
Çanakkale’de son yıllarda açılan balık ekmek dükkanlarından sonra balık tüketiminin arttığını söyleyen Güzide Sayılgan : “Biz sizin için pişirelim” fikrinin ise çok tuttuğunu söyledi. Kadın elinin değdiği her işin daha güzel olduğunu belirten Güzide Hanım eşi ile birlikte çalışmaktan memnun olduklarını birbirlerini tamamladıklarını da ekledi.
Sayılgan: “Eşim ızgaraya bakıyor, ben tavaya ve salatalara” derken kadınların iş hayatında daha aktif ve eşleri ile dayanışma içinde olmasının gerektiğini belirterek: “ Elinizden geleni sergileyin ve edinimlerinizi kazanca dönüştürmenin yollarını bulun” diye ekliyor.
Paylaş