Atölye için imzalar atıldı

Çanakkale Belediyesi’nde “ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi” isimli proje için imzalar atıldı. 6 ay sürdürülecek çalışmalar kapsamında 18 kursiyer meslek öğrenmiş olacak. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Kültürel mirasımız olan Troia atını çocukların tanımasına zihinsel bedensel gelişimine katkı sağlamasını istiyoruz” dedi.

480
 
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından başvurularak destek almaya hak kazanan “ÇABA’M Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi” Projesi için imzalar atıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan projeye ilişkin sözleşmeyi Başkanlık Makamında imzaladı.
 
Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle Çanakkale Belediyesi’nin yürütücülüğünde ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek proje ile girişimciliğin oluşturularak nitelikli işgücü ve istihdam edilebilirliğin arttırılmasını hedefliyor.  Bu kapsamda, Küçük Sanayi Sitesi içinde yer alan mülkiyeti Çanakkale Belediyesi’ne ait iki iş yerinde kurulacak atölyede çalışmalar gerçekleştirecek.
 
Çanakkale merkez ilçe sınırlarında ikamet eden, Orman Ürünleri Sanayi ve Ahşap Ürün üretiminde çalışan veya çalışacak olan 18-40 yaş aralığında, ahşap teknolojisi alanında ustalık belgesine sahip olmayan, en az üçte biri kadın ve engelliden oluşan 18 kişi projede yer alarak kurulan örnek atölyede ürün üretip hem kendilerini geliştirecekler hem de meslek kazanacaklar.  Ahşap Çocuk Oyuncak üretiminde modern teknolojiye sahip ve seri üretime imkân tanıyan örnek atölyenin kurularak bölgemizin tanınmış kültürel mirası Troia Atı’nın; çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak, kültürel farkındalığı arttıracak şekilde tasarlanarak katma değeri yüksek ekonomik ürün çeşitliliğinin sağlanması ile nitelikli işgücü ve istihdamın arttırılmasını amaçlayan projenin bütçesi 133.333,33 TL olarak belirlendi. Bütçenin %90’ı (120.000,00 TL’si ) GMKA tarafından finanse edilirken geriye kalan %10’luk (13.333,33 TL) kısmı da Çanakkale Belediyesi tarafından karşılanacak. Projenin sonucunda ise 6 ay sürdürülecek çalışmalar kapsamında 18 kursiyer meslek öğrenmiş olacaklar.
 
Proje bitiminden (Ağustos-2012) sonra üretici olmak isteyen kursiyerler bir yıl daha atölyeyi kullanmaya devam edebilecek, bu esnada atölyenin elektrik, su, ısınma gibi temel ihtiyaçları Çanakkale Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu safhadan sonra da devam etmek isteyen girişimci kursiyerler istedikleri takdirde kooperatif üyesi olacak ve kooperatife hali hazırda Aynalı Çarşı da tahsis edilen dükkânda kooperatifin kurallarına uygun olarak satış yapabilecekler.
 
Gökhan projenin önemine değindi
Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, projenin amaçları arasında kentimiz için üretim alanı, ahşap çocuk oyuncağı üretiminde girişimcilik oluşturulması ve nitelikli iş gücü istihdamı büyük önem taşıyor” dedi. Gökhan şunları söyledi; “Çanakkale denince Troia atı aklımıza geliyor. Kültürel mirasımız olan Troia atının çocukların tanımasına zihinsel bedensel gelişimine katkı sağlamasını istiyoruz. Figürün ön plana çıkarıldığı Troia’nın bu vesileyle kardeş kentimizdeki çocuklarla da bir iletişim kurulması açısından üretilmesi önemli. Kardeş kentimizde bir barış kenti. Orada dördüncü sınıflarda her yıl at tahta at şenlikleri yapılıyor. Kursumuzun üçte biri kadın ve engellilerden oluşacak. Bu atölyeler küçük sanayi sitesi içerisinde 2 işyeri var proje orada sürdürülecek.”
 
GMKA’ya 123 proje başvurdu
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan imza töreninde yaptığı konuşmada; “2011 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında ajansımıza toplam 123 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 39 adedi destek almaya hak kazandı. Bu projelerin 22 adedi Balıkesir, 17 adedi de Çanakkale’den oldu. Çanakkale Belediyesi destek almaya hak kazandı. Geçmiş yıllarda bu kategoride yaptığımız destek oranı %75 iken bu yıl bu oranı %90’a çıkarttık. Bu çıkabileceğimiz maksimum destek miktarıdır.  Çanakkale Belediyesine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten örnek bir kuruluş. Bütün proje kategorilerinde projeler sunuyor ve yükümlülüklerini zamanında yerine getiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Proje ortağı olan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Ali Dur ise “Bu proje belediyemiz ile yürüttüğümüz 2. proje olacak. Yapılan ve bundan sonra yapılacak olan projelerin yine içerisinde olacağız” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Paylaş