havadurum

Atık su arıtmada mutlu sonun ilk adımı

Çanakkale`de kurulması planlanan atık su arıtma tesisinde son imzalar atıldı. Tesisin Nisan 2014’te tamamlanması planlanıyor.

444
 
 
Çanakkale Belediyesi Atık Su Arıtma tesisinde sona gelindi. Belediye Meclis salonunda düzenlenen imza protokolüne Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İller Bankası Bölge Müdürü Mustafa Bayram, Özben İnşaat sahibi Hüseyin Özcan Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Adnan Albayrak ve diğer ilgililer katıldı. Başkan Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada projenin yapım süresinin 600 gün olduğunu ancak firmanın bu çalışmayı daha kısa sürede tamamlayacağına inandığını ifade etti. Firma Sahibi Hüseyin Özcan da elimizden geldiğince en kaliteli şekilde en kısa zamanda tesisi tamamlayacaklarını bildirdi. Atıksu Arıtma Tesisi, Işıklar Köyü, Kırkuyusu Mevkiinde bulunan 40.000 m2`lik alan üzerinde yapılacak. 21.750 m3/gün kapasiteli Aktif Çamur Sistemi ile çalışan İleri Tesis şeklinde projelendirilen tesise ek olarak 2 Ana Terfi Merkezi, Toplayıcı ve Terfi Hattı olmak üzere toplamda 15.442 mt`lik şebeke yapılacak. 08.Mayıs.2012 tarihinde gerçekleştirilen ihale %29 kırım ile 19.942.000. TL+ KDV bedelle yapmayı taahhüt eden Özben İnşaat şirketinde kaldı. Projenin, Nisan.2014 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
 
“Çanakkale’ye hayırlı olsun”
Süreç ile ilgili bilgiler veren Başkan Ülgür Gökhan; “Projemiz çıktı revize edildi. Sıfırdan yapar gibi bölge müdürlüğünün desteği ile düzelttik. Sonuçta finansman konusu vardı. 25 milyon liralık bir finansmanı iller bankasından istemiştik. İller bankasında yapısal değişiklik oldu. Kurum değişti. Bankanın statüsü değişti. Biraz aksaklıklar oldu. Sonuçta çevre ve şehircilik bakanlığına bağlandı. Bakanlık kanalı ile 5 ay öncede 25 milyon lira kredi tahsis edildi. Hemen ihaleye çıktık. İhale yapıldı. İhale Özben İnşaat şirketinde kaldı. Tesisimiz, Işıklar Köyü Kırkuyusu mevkiinde yapılacak. Aktif çamur sistemi ile çalışan ileri tesis şeklinde toplamda 210 bin nüfusa hitap edecek. İlk etapta 150 bin nüfusa hitap edilecek şekilde yapılacak. İlerde 210 bin nüfusa çıkarılabilecek. Toplayıcı ve Terfi Hattı olmak üzere toplamda 15.442 mt`lik şebeke yapılacak” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “Projemiz Nisan 2014’de tamamlanacak ama biz firmanın tecrübeli olduğunu biliyoruz. Firmamız bu sürenin önünde projeyi tamamlayacaktır. Bu tür işlerde ne kadar önce biterse onlarda karlı olacak. Finansmanı garanti olduğu için firmada rahat hareket edecek. Tereddüdü olmayacağı için iller bankası taahhüt ettiği için dolayısı ile çok rahatlıkla önünü açacak ve işi yapacaktır. 600 günün altında bir sürede biteceğine inanıyorum. Proje için iller banksı büyük çaba sarf etti. Teknik destek aldık. Almaya da devam edeceğiz. Genel müdürlük nezdinde kararlar verilip bunlar ortaya çıkıyor ama esas yürütücü birim Bursa Bölge Müdürlüğü, ben yukarıdaki ön ayak olanlara da teşekkür ediyorum ama özellikle Bursa Bölge Müdürlüğüne ayrıca teşekkür ediyorum. İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü bölge müdürlükleri içerisinde açıkçası en fonksiyonel bölge müdürlüğü olarak ifade edebilirim. Biz başka müdürlüklerde biliyoruz oralarda olan ama gerçekten İller Bankası özelliği yatırıma hevesli, yatırım olsun bir an önce bitsin diye hevesli bir kurum. Ben bu bakımdan bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum.”
 
“Çanakkale ile uyumlu çalışıyoruz”
Çanakkale Belediyesi ile birçok konuda çalışmalar yaptıklarını ifade den İller Bankası Bölge Müdürü Mustafa Bayram; “Çanakkale ili genelinde İller Bankası olarak , başkanımın dediği gibi çok güzel hizmetler verdik. Sayın başkan bizden talep edecek bizde proje, müşavirlik, mal alımı, yapım bütün konularda İller Bankası olarak destekleyeceğiz. İller Bankasının var olma sebebi belediyelerimiz” dedi. Bayram şunları söyledi; “Çanakkale ili genelinde 1986 yılında İller Bankası kanalizasyon şebekesini yaptı. Daha sonra iki tane derin deniz deşarjı yapıldı. Bundan sonra içme suyu arıtma tesisi yapıldı. Yapılan hizmetler açısından Çanakkale Belediyesi ile İller Bankası personeli uyum içinde çalışması güzel hizmetleri getirdi. Daha sonraki tarihlerde kordon boyu dolgu, atık su arıtma tesisi yapım işi ve diğer malzeme alım kredileri de oldu. Biz başkan ve belediye ekibine teşekkür ediyoruz.”
 
“2 ay erken bitireceğiz”
Toplantıda konuşma yapan Firma sahibi Hüseyin Özcan da “50 senelik bir süredir çalışıyorum. İçme ve su artıma tesisleri konusunda çalışmalar yaptık. Şimdiye kadar yaptığım işlerde problem çıkmadı şimdi de çıkmayacak diye tahmin ediyorum. 600 gün süresi bizde bu işi en az 2 ay erken tamamlamaya gayret edeceğiz. O şekilde yapmak içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Paylaş