havadurum

"Ata'ya Saygı Yürüyüşü"ne büyük ilgi

432
Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 84`üncü yıl dönümünde ülke genelinde anıldı. 10 Kasım günü saat 9`u 5 geçe, bir kez daha Türkiye`de hayat durdu. Gün boyu Atatürk ilke ve devrimlerinin bir kez daha anlatıldı, Atatürk`ün sevdiği şarkılar seslendirildi, yas göstergesi olarak bayraklar yarıya indirildi. Akşam saatlerinde ise ÇOMÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu`nun çağrısıyla "Ata`ya Saygı" yürüyüşü düzenlendi. Golf Aile Çay Bahçesi önünde bir araya gelen üniversite toplulukları, "İzmir Marşı" eşliğinde yürüyüşe başladı. İskele Meydanı`nda sona eren yürüyüşe, yol boyunca yurttaşlar katılım gösterdi. Yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Necmi Akyalçın "Sen, yoktan var oluş, küllerinden yeniden doğuş, olanaksızlıklara karşın mucize yaratmak demeksin. Öylesine inanmışlığın ve inadına Cumhuriyet demenin özüsün sen" ifadelerine yer verirken ÇOMÜ ADT Başkanı Deniz Kuvvetli ise "Ey Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, seni bedenen aramızdan ayrılışının 84`üncü yılında, büyük bir saygıyla Çanakkale`de anıyoruz. Sonsuz kadar da anacağız. Biz yolundan giden gençler, Mustafa Kemal`in askerleriyiz" dedi. 
"Rahat uyu büyük Atam"
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Necmi Akyalçın, günün anlam ve önemine ilişkin, "Ey büyük Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84. Yılında emperyalizme ilk defa diz çöktürdüğün topraklarda seni anmak için bir araya geldik. Yolun yolumuzdur sözü yetersiz kalıyor söz konusu sen olunca. Sen, yoktan var oluş, küllerinden yeniden doğuş, olanaksızlıklara karşın mucize yaratmak demeksin. Öylesine inanmışlığın ve inadına Cumhuriyet demenin özüsün sen. İhanetlere, hainliklere, Cumhuriyet düşmanlıklarına karşı inancımızın özüsün, uğruna baş koyduğumuz Kemalizmin ruhusun. Rahat uyu büyük Atam, bir ölümlü ancak, senin kadar ölümsüz olabilir. Devrimlerinin bekçisi ve onları geleceğe taşıyan emanetçileriniz. Mustafa Kemal`in askerleriyiz" sözlerine yer verdi.
Kuvvetli, "Atatürk`ü sonsuza kadar anacağız"
ÇOMÜ ADT Başkanı Deniz Kuvvetli, " Ey Anafartalar Kahramanı Atatürk, ey Kocatepe`nin aslanı büyük Atatürk, ey Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk. Seni bedenen aramızdan ayrılışının 84`üncü yılında, büyük bir saygıyla Çanakkale`de anıyoruz. Sonsuz kadar da anacağız. Biz yolundan giden gençler, Mustafa Kemal`in askerleriyiz. Yani düşüncelerinin, ilkelerinin, devrimlerinin en kararlı savunucuları ve emanetçileriyiz. Bu Meydan`da haykırıyoruz; `Çağdaş Atatürk Cumhuriyeti sahipsiz değildir`"
(Damla Yeltekin)
Paylaş