Atatürk'e hakarete suç duyurusu

990

 Sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk’e hakaret eden bir kişi hakkında, dün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önderliğinde yapılan suç duyurusuna, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Nahit Eren ve partililer ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim-İş, Emekli Astsubaylar Derneği, Emekli Subaylar Derneği katıldı. Burada açıklamada bulunan ADD Şube Başkanı Necmi Akyalçın; “Bugün Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunacağız. Öncelikli Çanakkale’mizde bugün bir şehidimiz var. Ona Allahtan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Son dönemde ülkemizde, özellikle gündem saptırmak için, gündemi değiştirmek için, ülkemizin kurucusu, Anafartalar Kahramanı, liderimiz Büyük Atatürk’e saldırılar moda haline getirildi. Biz Çanakkale’de de böyle şeylerin olabileceğini söyleyenler biz, (Çanakkale’de olmaz. Atatürk, Çanakkale’de Atatürk oldu… Çanakkaleliler Atatürk’ün değerini bilirler. Böyle bir aymazlığı, böyle bir seviyesizliği Çanakkale’den kimse yapmaz) diyorduk, ancak bunu da gördük… Bir kişi, Atatürk’ümüzle ilgili çirkin paylaşımları sosyal medya hesabından yapmıştır. Biz kendisiyle ilgili şikayette bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusuna kimse hakaret edemez. Gündem değiştirmek isteyenler olabilir, ama Atatürk’ümüzü buna malzeme yapamazlar. Yapıyorlarsa, biz önce hukuk yolunda bunun gereğini yaparız. Bununla ilgili çözüm yolları arayacağız. Hukuk yolunda bu çözümü bulamazsak, yurttaşlarımız Atatürk’e sahip çıkmanın yolunu bilir ve bulurlar” dedi.

 

“Atatürk ve değerleri ile hesaplaşmaya izin vermeyeceğiz”

Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise, “Çanakkale, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı yerdir. 1915’te Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki askerlerin emperyalizmi yenilgiye uğrattığı yerdir. Çanakkale gibi bir yerde; barışın, huzurun ve demokrasinin yaşandığı bir yerde, böyle meczupların çıkması çok garip. Çanakkale, Atatürk’ü çok seven, Atatürk’ün değerlerini bilen, aydınlanmacı yönünü benimseyen bir kent. Bizler, bu meczuba haddini bildirmek ve hakkında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti Türkiye’nin her yerinde göstermeye çalışıyoruz. Mevcut iktidar, Cumhuriyet ve Atatürk’ün değerleri ile aydınlanmacı değerleri ile hesaplaşmaya çalışıyor, devrimleri ile hesaplaşmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

“Atatürk’ün imzasını bu ülkeden sildirmeyeceğiz”

ADD Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı Umut Gege de açıklamada bulunarak, “Bugün burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden şahsı Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmek için toplandık. Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını bu ülkeden kimse silmeyecektir. Bizler Atatürk gençleri olarak önderimize sahip çıkmaya, dik durmaya devam edeceğiz” dedi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş