Atatürkçü Düşünce Topluluğu Atatürk için yürüdü

Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde duygusal bir yürüyüş düzenledi.

979

Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde düzenledikleri yürüyüşle bir araya geldi. Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinlik, "Atatürk'ün askerleriyiz" pankartı ve coşkulu sloganlarla İskele Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüş, Atatürk'ün öğretilerini ve Cumhuriyet'i yaşatma kararlılığını vurguladı.

"Bunu yaşatacak olan gençlerimizdir"

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Necmi Akyalçın; “Gençlerimiz benim konuşma yapmam için ricada bulundular ama büyük Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 85’inci yıldönümünde, biz onu burada anacağız, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır’ diyor Mustafa Kemal, bunu yaşatacak olan da gençlerimizdir, ondan dolayı ben sözü gençlere bırakıyorum” dedi.

"Bu topraklarda son sözü Mustafa Kemaller söyler"

Ardından sözü alan Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Deniz Kuvvetli; “Dünyanın en büyük devrimcisi büyük Atatürkümüz'ün, ebedi önderimizin bedenen aramızdan ayrılışının 85’inci yılı. Onun ulusal bilincini, vatanseverliğini, bilime ve çağdaşlığa verdiği önemi özümsemiş, onun yolunu kendimize yol bilmiş gençleri olarak direnişin kenti, Şehitler Diyarı Çanakkale İskele Meydanı’ndan tüm dünyaya haykırıyoruz; Dünya lideri Atamızın, bedenen aramızdan ayrılmasından sonra hepimizin bildiği gibi büyük devrimden sapmalara tanıklık edilmektedir, hepsinin farkındayız, bu topraklar ne badireler atlattı, sonunda İzmir’in dağlarında çiçekler açtırmasını bildi. Biz de senin kutsal yolundaki gönüllü yolcularız. Gençler olarak, buradan tüm dünyaya bir daha yüksek sesle ilan ediyoruz; bu topraklarda son sözü Mustafa Kemaller söyler, sen rahat uyu Atam, Atatürk gençliği senin yolunda” ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş