Atatürk ilke ve devrimleri yok mu edilmek isteniyor?

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, okullardaki Atatürk köşesinin kaldırılacağı iddiaları nedeniyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Soru önergesinin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Özel Okullardaki Atatürk Köşesinin, Atatürk Resimlerinin, İstiklal Marşının ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılacağı yönündeki basınımızda çıkan haberler doğru mudur?" sorularını yöneltti.

558
Sarıbaş verdiği Soru önergesini şu ifadeler ile sürdürdü:” Nihai amaç olarak Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin Temel taşı olan ve bir arada yaşamamızı sağlayarak bu güne kadar ayakta durmamızı sağlayan Atatürk ilke ve Devrimlerini, ismini ve eserlerini tamamen silerek yok etmek mi amaçlanmaktadır? Bu çalışmaların nihai amacı nedir?”
 
TBMM’ye sunduğu soru önergesinin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “01 Şubat 2012 günü ulusal basınımızda da yer alan haberlere göre;  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Teşkilat Yasası’nı By-Pass eden, MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan yönetmelikle, “Özel Ortaöğretim Okullarında Atatürk Köşesinin, Atatürk Fotoğraflarının, Türk Bayrağının, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin Yeni Yönetmelikle Kaldırıldığı” haberleri yer alırken; Daha önce de Başbakanlık genelgesi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları iptal edildi. Yayınlanan genelge ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri şehirlerde Stadyumlarda hava şartları bahane edilerek kutlanmayacağı, daha sonra da okullarda okutulan Milli Güvenlik derslerinin kaldırıldığı gündeme getirildi. Bununla birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin de değiştirilmesi veya kaldırılmasının gündeme geleceği çeşitli basın yayın organlarımız tarafından dile getirilmektedir.
 
Buna göre; Özel Okullardaki Atatürk Köşesinin, Atatürk Resimlerinin, İstiklal Marşının ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılacağı yönündeki basınımızda çıkan haberler doğru mudur? İlköğretim Okullarımızda okutulan Andımızın ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin ideolojik olduğu gerekçesi ile kaldırılması çalışmalarının yapıldığı doğru mudur? 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı,30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,10 Kasım Atatürk’ün Ölüm Yıl Dönümü,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi anma programlarında içerik ve şekil olarak değişiklik yapılarak, zaman içerisinde de bu kutlamaların kaldırılacağı iddiaları doğru mudur? Bu doğrultuda bir çalışmanız var mıdır? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin, şehirlerde stadyumlarda kutlanmak yerine okulların kapalı alanlarında kutlama ile ilgili genelgenizi kaldırarak eskiden olduğu gibi stadyumlarda kutlanmasının önündeki engelleri kaldırılacak mıdır? Özel okullara verilecek adların “Türkçe Olma” şartının kaldırılacağı yönündeki basınımızda çıkan haberler doğru mudur? Yukarıda sıraladığım iddialar doğru ise, nihai amaç olarak Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin Temel taşı olan ve bir arada yaşamamızı sağlayarak bu güne kadar ayakta durmamızı sağlayan Atatürk ilke ve Devrimlerini, ismini ve eserlerini tamamen silerek yok etmek mi amaçlanmaktadır? Bu çalışmaların nihai amacı nedir?” dedi.
Paylaş