havadurum

Atatürk Fotoğrafları Koleksiyoncusu Hanri Benazus Vefat Etti

Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ile tanınan Türk yazar, iş insanı ve koleksiyoncu Hanri Benazus, 94 yaşında hayatını kaybetti.

717

Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan ve Atatürk’ün hiç bilinmeyen yönlerini gösteren 20 binden fazla fotoğrafın sahibi olan Hanri Benazus, vefat etti. Benazus, Atatürk sevgisiyle bilinen ve gizli Kuvayı Milliyeci İsak Benazus’un oğlu olan bir isimdi. Benazus, oluşturduğu Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ile tüm dünyayı dolaşarak Atatürk’ü ve onun hayalindeki Cumhuriyeti anlatmaya adadı.

Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan ve Atatürk’ün hiç bilinmeyen yönlerini gösteren 20 binden fazla fotoğrafın sahibi olan Türk yazar, iş insanı ve koleksiyoncu Hanri Benazus, 94 yaşında hayatını kaybetti. Benazus, oluşturduğu Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ile tüm dünyayı dolaşarak Atatürk’ü ve onun hayalindeki Cumhuriyeti anlatmaya adadı.

Atatürk Sevgisiyle Bilinen Bir İsim

Hanri Benazus, Atatürk sevgisiyle bilinen bir isimdi. Yakın tarih ve Atatürkçülük konularında çok sayıda kitap yazan Benazus, aynı zamanda gizli Kuvayı Milliyeci İsak Benazus’un oğluydu. Babası, İzmir’in işgalinde Basmane Garı’nda kâtiplik yaparken işgal kuvvetlerine dair bilgileri cepheye aktarmıştı.

Türkiye’nin Kültür Mirasına Katkı

Hanri Benazus, Türkiye’nin kültür mirasına büyük bir katkı sağladı. Atatürk fotoğrafları koleksiyonu, Atatürk’ün farklı dönemlerdeki görüntülerini, kişisel eşyalarını, mektuplarını, imzalarını ve belgelerini içeriyordu. Benazus, koleksiyonunu hem Türkiye’de hem de yurt dışında sergileyerek Atatürk’ün hayatını ve eserini tanıtmayı amaçladı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş