Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

367
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Avustralya'ya gitti.

"Last Post Ceremony" programına katıldı
Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, beraberindeki heyet ile birlikte Avustralya ziyaretleri kapsamında, ilk olarak Avustralya'nın başkenti Kanberra'da bulunan Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk sunan İsmail Kaşdemir daha sonra Avustralya Savaş Müzesini gezdi. Müze hakkında bilgi alan Başkan Kaşdemir, buradaki salonları dolaşıp "Last Post Ceremony" programına katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçisi Ufuk Gezer ile görüştü
İsmail Kaşdemir ve beraberindeki heyet daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçisi Ufuk Gezer'i ziyaret etti. Ziyarette, Avustralya ile olan ikili ilişkileri güçlendirmek ve işbirliğini arttırmak için fikir alışverişinde bulunuldu. Çalışma ziyareti kapsamında önemli görüşmeler ve temasların gerçekleştirileceğini ifade eden Kaşdemir, "İlişkilerimizin daha da güçlenmesini ve daha çok Avustralyalı ziyaretçiyi Çanakkale'de ve Türkiye'de misafir etmek istiyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki, bu çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini verecektir." açıklamasında bulundu.
(Damla Yeltekin)
Paylaş