havadurum

Atama ve istifa olayı bir gize dönüştü

“Eğitim Fakültesi Dekanı istifa etti(rildi) mi?” haberimiz sonrasında konunun ilgililerinden hiçbir bilgi alamamak istifa konusunda merakları arttırdı.

1144
YÖK tarafından Eğitim Fakültesi Dekanlığına atılan Prof. Dr. Kemal Yüce’nin “istifa etti” haberleri beraberinde bir çok tartışmayı getirince  kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla yaptığımız girişimlerden bir sonuç alamadık.Prof Dr. Kemal Yüce’ye bir çok çabamıza rağmen ulaşamadık. Kendisine ilettiğimiz notlara rağmen bir geri dönüş olmadı.Böyle olunca  adresimizi Rektör Sedat Laçiner’e çevirdik. Laçiner  bu konudaki bilgileri Prof. Dr. Kemal Yüce’den almamız gerektiğini belirterek girişimimiz ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.
 
Yaşanılanların bu boyutta olması merakları daha da arttırdı. Neler oluyor idi?. Haberimize rağmen  Prof. Dr. Kemal Yüce’den bir açıklama gelmemesi ne anlama geliyor idi?. Atamadan sonra bir gün içersinde gelen istifanın arkasında neler vardı?
 
YÖK  tarafından Eğitim Fakültesine  Dekan olarak ataması yapılan Prof. Dr. Kemal Yüce ÇOMU rektörlüğü tarafından YÖK’e ikinci sırada bildirilmiş isimdi. Birinci sırada şimdiki dekan vekili olarak görev yapan Prof. Dr. Ramazan Gülendam bildirilmişti. YÖK’ün tercihini ikinci sıradaki adaydan yana kullanması ÇOMÜ cephesinde nasıl bir etki yarattı? Dekan Vekilliği görevini sürdüren Prof Dr. Ramazan Gülendam’ın Yardımcı Doçentlik dönemindeki olumsuzlukları sonrasında böyle bir görevlendirme yapılmadığı iddiaları dikkatleri 2004 yılındaki Ramazan Gülendam hakkındaki tartışmalara çevirdi. Bu konudaki iddialara http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2005/03/13/613042.asp adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Dekan Vekili Prof. Dr. Ramazan Gülendam’ın o dönem yaptığı; “Sebep benim ideolojik düşüncem, milliyetçi muhafazakar olmam” şeklindeki siyasi yaklaşımı yaşanılanlar konusunda "siyasi tezgahlar yeniden mi sahnede?" sorularını gündeme getirdi.
Paylaş