havadurum

Assos'ta yasak kalktı, ama zarar gören otel açılmadı!

626
Assos Antik Kenti ve Antik Limanı`nda "kaya ıslahı" adı altında yapılan çalışmalar tamamlandı. 2021 yazıyla birlikte başlayan çalışmalar nedeni ile yasaklanan bölgeye giriş çıkışlar serbest bırakılırken, yaklaşık 1,5 yıl sonra Assos Antik Kenti ve Antik Liman bölgesine girenler, Assos`un çehresinin değiştiğini gördüler. Doğal yapınan tamamen değiştiği Assos bölgesinde, oteller bölgesinin üst tarafında yer alan alanın traşlanmış, çıplak bir şekilde görülmesi dikkat çekiyor. 
Cumhurbaşkanlığı kararı ile "afet alanı" ilan edilmesiyle durdurulan turizm faaliyetleri 7 Temmuz itibariyle yeniden başlarken, bölgedeki oteller de yaklaşık bir buçuk yıl sonra yeniden hizmet vermeye başladı. Ancak çalışmalar sırasında bazı otellerde tahribatlara neden olunduğu, bu nedenle bazı otellerin faaliyete geçemedikleri öğrenildi. O otellerden biri olan Nazlıhan Hotel yayınladığı duyuru ile bu durumu doğruladı... 
Turizm hareketliliği yeniden başladı 
Nisan 2021`de durdurulan turizm faaliyetleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 7 Temmuz tarihli kararıyla yeniden açıldı. Kurban Bayramı itibariyle başlayan turizm hareketliliği nedeni ile Assos Antik Limanı`nda bulunan otel ve restoranlarda yoğunluk yaşandığı gözlendi. Assos`taki otel ve restoran yetkilileri, geçen yıllardaki gibi olmasa da turizm hareketliliğinin başlamasının sevindirici olduğunu, önümüzdeki dönemde ziyaretçi sayılarının geçtiğimiz yılları yakalayacağını umduklarını dile getirdiler. 
"Kaya ıslahı sırasında otelde tahribatlar oluştu"
Eden Grup`a bağlı Assos Nazlıhan Hotel ve Assos Nazlıhan SPA Hotel`den yapılan açıklamada ise; çalışmalar sırasında oluşan tahribata dikkat çekilerek, misafir kabul edemedikleri duyuruldu. Assos Nazlıhan Hotel ve Assos Nazlıhan SPA Hotel internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kaya Islah Çalışmalarından dolayı tesislerimizde tahribatlar meydana gelmiştir ve maalesef bu tahribatların açılmadan önce giderilmesi için zaman verilmemiştir. Bu doğrultuda Sevgili Assos Nazlıhan Hotel ve Assos Nazlıhan SPA Hotel misafirlerimize tamamlanmış ve tamamen yenilenmiş işletmelerimizle hizmet vermek istediğimizden dolayı Assos Antik Liman açılış tarihi itibariyle hizmet veremeyeceğimiz için üzgünüz" ifadelerine yer verildi. 
Mahkeme projeyi iptal etmişti 
Assos`ta AFAD ekiplerinin çalışması doğrultusunda hazırlanan rapor üzerinden 500 günlük çalışma takvimi belirlenerek Nisan 2021 tarihinde çalışmalara başlanmış ve Assos Antik Limanında; otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve benzeri toplam 19 tesis kapatılarak tahliye edilmişti. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ise doğal dokunun bozulduğunu ifade ederek "Islah değil, katliam" değerlendirmesinde bulunmuştu. Assos`ta yapılan suç duyurusunun ardından açılan davada 23 Şubat tarihinde yürütmenin durdurulması, 24 Mayıs tarihinde ise projenin iptaline karar verilmişti. Ancak Assos`taki çalışmalar mahkeme kararlarına rağmen devam etmişti. 


Paylaş