havadurum

Assos'ta turizmciler 1 Temmuz'u bekliyor!

471
Assos Antik Kenti ve Assos Antik Limanı`nda geçtiğimiz yıl başlanan "Kaya ıslahı" projesinde sona gelindi. Bu yıl turizme açılması beklenen Assos bölgesinde, o tarih de belli oldu; 1 Temmuz! Assos Otelciler Derneği Başkanı Erdal Çakır ile Assos`ta bir sezon aradan sonra başlayacağı planlanan turizm sezonunu konuştuk. Assos bölgesindeki işletmelerin faaliyete geçmeleri ile ilgili bir çalışma olduğunu doğrulayan Çakır, `1 Temmuz` denildiğini ve bu doğrultuda da çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. 
 
AFAD`ın yeni raporu Cumhurbaşkanlığına sunulacak 
Sürecin, 23-24 Haziran`da yüklenici firmanın yaptığı çalışmaların AFAD`tan gelecek yetkililerce incelenmesi ile devam edeceğini ifade eden Assos Otelciler Derneği Başkanı Erdal Çakır, bu incelemenin ardından oluşturulacak raporun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın onayının ardından karara bağlanacağını söyledi. Bu kararın da 1 Temmuz`da faaliyete başlama noktasında olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Çakır, "Devlet yetkililerinden aldığımız bilgi de bu yönde. 1 Temmuz`daki işlem, aslında 1 Haziran`da olacaktı. Ancak eksiklikler nedeni ile bu gecikme söz konusu oldu. Şuanda da herhangi bir eksiklik görünmüyor" dedi. 
 
Kaya düşmesini engelleyecek çelik halatların yüzde 90 oranında bitirildiğini dile getiren Çakır, çelik halat serme işlemenin bitmek üzere olduğunu söyleyerek, şuanda herhangi bir hafriyat çalışmasının da söz konusu olmadığını dile getirdi.
 
Assos çalışması Sümela Manastırına göre daha hızlı gerçekleşti 
"Bizim en büyük isteğimiz bölgenin yeniden turizme açılması" diyen Çakır, Türkiye`de bürokrasinin en kuvvetli olduğu, en etkili olduğu ilin Trabzon olduğunu, ancak buna rağmen, Sümela Manastırı`ndaki aynı çalışmanın 8 yıl sürdüğünü, ödeneğinin ise iki yıl sonra çıktığını hatırlattı. Assos`ta ise AFAD raporunun ardından Vali İlhami Aktaş`ın toplantı yaptığını, 25 Nisan`da (2021) Assos`ta kapanmanın gerçekleştiğini söyleyen Çakır, "Bizim ödeneğimiz ise bölge milletvekilimiz Ak Parti Grup Başkanvekili sayın Bülent Turan tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, daha otellerimizi kapatmadan çıktı. İhale süreci çok hızlı gerçekleşti ve yine çok hızlı bir şekilde çalışmalar başladı. Bir sezon zarar ederek bu işten kurtardık. Eğer Bülent Turan bey olmasıydı, biz şuanda hala ödeneğin çıkmasını bekliyor olurduk. Başta Bülent Turan vekilimiz olmak üzere, çok özverili bir çalışma yapıldı. Turizmcilere `bir sezonunuz gidecek, ikinci sezonda açacağız` denildi, o söz de yerine getirilmiş oluyor 1 Temmuz itibariyle" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş