ASSOS’ta neler oluyor?

Çanakkale’nin en gözde turizm bölgelerinden birisi olan ASSOS’da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

881
 
Yıllardır Ayvacık Belediye’sine bağlı olan ancak açılan bir dava ile Hazine’ye geçen turizm merkeziyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ünal Şahin, 1932 ve 1942 yıllarında Atatürk ve İnönü’nün imzaları bulunan resmi gazete nüshaları ve de tapu kayıtları ile kullanım belgelerine rağmen, ASSOS’un belediyeden alınarak Hazine’ye verilmesine inanamadıklarını söylüyor.
 
Geçtiğimiz aylarda biten mahkemenin ardından konuşan Başkan Şahin; burada faaliyet gösteren işletmelerle başlayan sorunlar neticesi mahkemelik olan ASSOS bölgesinin, iskele, rıhtım, kordon ve diğer kullanım alanlarıyla Hazine’ye geçmesi üzerine burada yapılacak bir çok işin de yarım kaldığını belirtiyor. Belediye’nin 2007 yılında işletmelere kestiği ecrimisil ( kullanım hakkı) bedellerinin mahkemece onanması ve belediyenin alacaklarını tahsil etmesinin ardından gelişen süreçte çıkan yeni mahkeme kararıyla, ASSOS’un idari durumunun belirsizleştiğini belirten Başkan Ünal, yıllardır Ayvacık Belediyesi tasarrufunda bulunan bölgenin Hazine’ye geçirilmesine anlam veremediklerini söylüyor. Bölgenin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve buna göre yeni projeler üretmek istediklerini belirten Başkan Ünal, Behram limanı ve kordonu ile ilgili belediyeye verilen hakların alınmasının gelecek açısından da çeşitli sakıncalar doğurmasından endişe ediyor.
 
Yıllardır gündemde olan kaçak ve çarpık yapılaşmalar konusunda adım atılmasını bekleyen bölgedeki gelişmeler kamuoyunda da merakla takip ediliyor.
Paylaş