havadurum

Askeri bölgenin halkın kullanımına açılması çalışmaları sürüyor...

Çanakkale Belediyesi özellik ile kıyı kenar bölgelerinin halkın kullanımına açılması çalışmalarını sürdürüyor. Devlet Su İşleri’nin önündeki kıyı kenar alanın halka açılmasından sonra gözler Lodos Gazinosu’ndan Askeri Hastane’ye kadar olan alana çevrildi.

609
Belirlenen alandaki temasların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Askeriye ile temasları başlattık. İşleyişin kendi gerçeklerine bağlı olarak süreç yavaş çalışıyor” dedi.
 
Gelinen nokta ile ilgili bilgiler veren Gökhan; “Askeriyenin bu girişimimize karşı bu alandaki mevcut binaların tarafımızdan yapılması teklifi geldi. Biz de bu işin maliyetinin ne olacağını sorduk. Çünkü bu binalar askeri amaçlı özel binalardır.Özelliklerine bağlı olarak bu konuda en gerçekçi bilgiyi yine kendileri verebilecektir. Bu konudaki netleşmeyi bekliyoruz.Askeriye olması itibarıyla süreç biraz yavaş çalışıyor.Biz yazıyoruz, Çanakkale Boğaz Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na, orası Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Kurmaya derken zaman uzuyor .Konu tarafımızdan takip edilmektedir” diye konuştu.
Paylaş