Arslan "Tasarruf ettik ve başardık"

749

 Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan dün Kepez Halk Kafe’de yaptığı açıklamada göreve geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmaları yaptığı sunumla açıkladı. Açıklamaya CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı. Yapılan çalışmaları ve yatırımları aktaran Arslan, Belediye Binasına asılan borç tablosunu canlı olarak yayınladı. Seçildikten 5 gün sonra Kepez belediyesini 61 Milyon 825 Bin 517 Lira borçla devir aldığını açıklayan Arslan; “Kepez Belediyesi’nin borcu 25 Ağustos akşamı itibari ile 52 milyon 515 bin 601 lira 51 kuruşa düşmüştür. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz çok çalıştık, nasıl mı başardık tasarruf ettik. Kaynaklarımızı doğru kullandık” dedi. Arslan açıklamasında; “Hesap verebilen, çevreye duyarlı ve şeffaf belediyecilik ilkelerine bağlı kalacağımı vaad etmiştim. Göreve başladığım günden bu yana bu ilkeler doğrultusunda hizmet ettim. Özellikle hesap verilebilirlik ve şeffaflık öncelikli ilkelerimdi. Bunun gereği olarak göreve ilk başladığımda ilk iş olarak belediyenin içinde bulunduğu mali tabloyu tespit ederek kamuoyu ile paylaşmak oldu. Ayrıca her 4 Nisan’da bu paylaşımın devam edeceğinin sözünü vermiştim. Ancak bu 4 Nisan dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir korona belasıyla baş başa kaldık. Normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde 16 aylık hizmet sürecini sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak adına bugün buluştuk” dedi.

 

“Alt yapı ve peyzaj çalışmaları için 4 milyon 931 bin TL harcadık”

Belediyenin güncel borcu ile ilgili konuşan Arslan; “Personelimize hiçbir maaş, ikramiye, kıdem tazminatı borcumuz hiç yoktur. Hiçbir sosyal yardımlarda geri kalmadık. İki festival ve iki güreş organizasyonu gerçekleştirdik. Alt yapı ve peyzaj çalışmaları için 4 milyon 931 bin TL harcadık. Kepez meydan düzenlemesinde yeniden bir düzenleme yaptık. 744 bin TL Halk kafenin yapımı için harcadık. Ekonomik krize, Corona virüsüne ve diğer olumsuzluklara rağmen bu sürede 9 milyon 386 TL borç ödedik. Başarı tesadüf değildir; çalışmakla olur” dedi.

“Halkımızın her kuruşunu namusumuz gibi koruduk”

Seçildikten sonraki süreçte Kepez Belediyesi’ni 61 Milyon 825 Bin 517 Lira borçla devir aldığını belirten Arslan, borcun düşürüldüğü açıklamasında bulunarak; “Hamidiye Mahallesi’ni yeniden yarattık. Altyapı, üstyapı ve peyzaj çalışmalarına 9 milyar 4 milyon 930 bin 603 TL yatırdık. Yeni Hamidiye Mahallesi’nin tamamını 4 milyon 825 liraya yol ve parkelerini yaptık. 100 küsür bin lira ağaçlandırma çalışmalarına harcadık. 4 milyon 930 bin liralık Hamidiye’ye yatırım yaptık. Kepez meydan düzenlemesi 395 bin 064 liraya meydanın bir bölümünü yeniden düzenledik. Kepez hizmet grupları üzerinden halk kafeye 744 bin 062 TL 84 kuruş harcadık. Ekonomik krize, koronaya tüm olumsuzluklara rağmen bu sürede 9 milyon 386 bin 299 TL 64 kuruş borç ödedik. Başarı tesadüf değildir çalışmakla olur. Hani asamıyor diyorlardı ya bizde canlı yayında asalım. Kepez Belediyesi’nin borcu 25 Ağustos akşamı itibari ile 52 milyon 515 bin 601 lira 51 kuruşa düşmüştür. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz çok çalıştık, nasıl mı başardık tasarruf ettik. Kaynaklarımızı doğru kullandık. Planlı, programlı ve disiplinli olduk yani belediyemizin, halkımızın her kuruşunu namusumuz gibi koruduk. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm belediye meclisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş