havadurum

Arslan, "İlkemiz şeffaflık ve hesap verilebilirlik"

421
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 4 Nisan Deniz Şehitleri`ni Anma Günü`nde 2019 yerel seçimlerinin ardından belediye olarak verdikleri hizmetlere dair geniş katılımlı basın toplantısı düzenledi. Arslan, "Haksızlıklara ve hukuksuzluklara son vermeyi konusunda soyadım gibi aslan kesileceğime söz verdiğim gibi dürüstlükte, şeffaflıkta adım gibi bir olacağıma da söz vermiştim. Bu sebeple görevi devraldığımız ilk günden bu yana iki ilke vardı; şeffaflık ve hesap verebilirlik. Bugün her yıl odluğu gibi tüm şeffaflığımızla devraldığımız görevin hesabını vermek için bir araya toplandık " dedi. Basın toplantısına Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Millet İttifakı partileri milletvekili aday adayları, il başkan ve temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Dijitalleşen belediye
Belediye arşivi ile ilgili tasnif, ayıklama ve imha işlemleri yapılarak dijital arşive geçildiğini kaydeden Arslan, "Sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışımız ile teknolojinin takibi ve donanım alt yapısını geliştirilmesi çalışmaları doğrultusunda Kepez Halkı, belediye çalışanları ve beraberindeki şirket çalışanlarının kişisel verilerini koruma amacıyla yeni veri politikaları geliştirdik. Kişisel Verileri Koruma danışmanları tarafından belediye personeli; müdürlüklerden ve vatandaşlardan alınan verilerin işleme, kullanma, saklama ve paylaşma eğitimlerini aldı. Kişisel verilerin her anlamda korunması, saklanması konusunda gerekli idari ve teknik tedbirler alarak çağdaş, insan haklarına saygılı örnek bir belediye olma yolunda büyük bir adım attık" dedi.
 
Erişim hızı 10 kat arttı
Kepez Belediyesi telefon santrali, elektrik hatları ve internet aktarım alt yapısı yenileme işlemi tamamlandı. Arslan bu süreçte teknolojik alt yapının yenilendiğini de kaydederek, 1 milyon 946 bin 870 TL ile tamamlanan çalışmalar için "Böylelikle belediye uygulama yazılımlarına) erişim hızımız 10 kat daha hızlı hale geldi. Sistemsel kesinti riski minimuma çekildi. Veri kaybının önlenmesi adına altyapı oluşturuldu. İleri ki zamanlarda mevcut sisteme bir kaç ekleme yapılarak veri kaybı "0" sıfıra indirilecektir" sözlerine yer verdi.
 
Yeşil Kepez vurgusu
Kepez meydanlarına dair Arslan "Kentler meydanları ile anılır. Kepez`imize emek veren değerlerin isimlerini meydanlarımıza verdik. Necdet Kaya Meydanı, Salahattin Korkmaz Meydanı ve Veli Değirmenci Meydanı açılışını gerçekleştirdik. Kepez`i hem hava hem de çevre görünümüyle daha yaşanabilir bir belde haline getirmek için çalışıyoruz. 1.605 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. 3 bin 175 adet bitki dikimi gerçekleştirilmiştir. 12 bin 110 metrekare çim serilmiştir. 4 bin 608 metrekare yeşil alan oluşturulmuştur. Halkımızın rahat nefes alacağı, çocuklarımızın, keyifle vakit geçirecekleri parklarımızı yeniledik. 29 Ekim Parkı, Piri Reis Parkı ve Şehit Ahmet Eryılmaz Parklarını halkımızın hizmetine açtık" diye belirtti.
 
Geri dönüşümde Kepez atağı
11 bin ton evsel atık toplandı
Sürdürülebilir yaşa ve geri dönüşümün önemine değinen Arslan, "Üyesi bulunduğumuz ÇAKAB tarafından işletilen düzenli depolama sahasına 2022 yılında 11 bin 715, 48 ton evsel katı atık girişi yapılmıştır" dedi.
 
Kültür, spor, sağlık...
Arslan sanatçıları konserlerde ağırlamış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi, Belediye Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi, 960 TOKİ Özgür Sanat Merkezi ve Balık Park Seramik Atölyemizde toplam 108 kurs açılmış olup, 2 bin 118 kursiyerimize hizmet verilmektedir. 3 adet Kadın Spor ve Sağlık Merkezimizden ve 1 adet Erkek Spor ve Sağlık Merkezimizden toplam bin 317 vatandaşımız faydalanmaktadır. Cenk Devrim Ulusoy Kapalı Spor Salonumuzda voleybol, basketbol, futbol, tekvando ve masa tenisi branşlarında toplam 448 çocuğumuz faydalanmaktadır" bilgilendirmesinde bulundu.
 
Kadınlar el emekleri için stantlar açıldı
Üreten kadınlar için stantlar açtıklarını ifade eden Arslan, stantlara rağbet olması nedeniyle büyümeye gidileceğinin işaretini vererek, "Üreten kadın standlarını hizmete sunduk Kepezli kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri takı, tekstil vb. ürünlerini sergileyerek satmaları için Halk Kafe`mizin yanındaki çıkmaz yola 25 adet stant yaptık ve kendilerine tahsis ettik" dedi.
 
5 bin 861 vatandaşa yardım edildi
Arslan, göreve geldikleri günden bu yana Kepez halkının daima yanında olduklarını ifade ederek, "KepKart ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yanında olduk" dedi. Arslan göreve geldiği 2019 yılından bu yana KepKart, yakacak, erzak, ekmek, süt ve kreş yardımları gibi konularda 5 bin 861 yurttaşa ulaşıldığını belirterek, 5 milyon 163 bin 352 TL`lik yardım yapıldığını kaydetti.
 
Engelsiz masa
Belediye Başkanı Arslan, engelli yurttaşlar için yapılan çalışmalar için ise Engelsiz Masa Hizmeti verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda engelli öğrencilerin okula gidip gelmeleri, sosyal hayatın içinde bulunmak isteyen, yaşlı ve engellilerin hastane, postane, banka gibi yerlere ulaşımının sağlanması ve alışverişleri gibi hizmetler veriliyor. 8 engelli çocuğa, 610 sefer ile okul servis hizmeti, 333 engelli vatandaşa hastane, kamu kurumları, eczane, banka gibi yerlere gidip gelme ihtiyaçları karşılandı. Bunun yanı sıra Aralık 2020 tarihinden bu yana 2 bin 851 65 yaş üzeri - engelli ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlara kuaförlük hizmeti verilirken, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi`nizde ise 1 Psikolog ve 1 Psikolojik Danışman 379 çocuğa ve 679 yetişkin vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti verdi.
 
Pandemide Kepez
Covid-19 pandemi döneminde yapılan çalışmalara dair bilgi veren Arslan, "Sosyal yardımlarımızı aksatmadan yaptık. 6 bin aileye yiyecek yardımı yapıldı. 142 ihtiyaç sahibi vatandaşa maddi destek sağlandı. 792 bebeğe düzenli aralıklarla süt yardımı yapıldı. Su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapıldı. Su faturaları 90 gün ertelendi. Pandemi boyunca kapalı olan işyerlerinden katı atık ücreti alınmadı. Vatandaşlara 85 bin maske dağıtıldı. Sırt Pompacılar ekibi ile 16 kişiden oluşan belediye ekibi tarafından Kepez`de bulunan tüm resmi kurumlar, taksi durakları ve taksiler, otobüsler ve otobüs durakları, bankalar, 6 bin 603 site apartman, 3 bin 926 iş yeri ve parklar dezenfekte edildi. Kepez çevresindeki 30 köy düzenli aralıklarla yıkanıp ilaçlandı. Zabıta ekipleri tarafından fırın, market, manav, gıda vb. iş yerleri her gün düzenli olarak dezenfekte edildi. Pandemi boyunca online eğitim alan 70 çocuğumuza tablet yardımı yapıldı" dedi. 
 
Lisanslı sporculara belediyeden destek
Futbol, voleybol, basketbol, tekvando, bilardo, karete, güreş, atletizm, masa tenisi bransşlarında lisanslı sporcuları olan Kepez Spor`a verilen desteğe ilişkin ise Arslan, "Futbol Takımları İçin toplamda 910 adet tişört-şort, 50 adet futbol topu Basketbol Takımı İçin toplamda 235 adet tişört-şort, 30 adet basketbol topu Voleybol Takımı İçin toplamda 250 adet tişört, 30 adet voleybol topu Jimnastik Takımı İçin toplamda 100 adet tişört 2019-2023 yılları arasında toplam 530 milyon TL nakdi bağış yapılmıştır" dedi.
 
"6 Şubat gecesi yola çıkıldı"
Belediye Başkanı Arslan 6 Şubat tarihinde Türkiye`yi derinden sarsan depremlerin ardından hızla harekete geçtiklerini belirterek, "6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık`ta meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen depremde Kepez Belediyesi olarak yardım kampanyası başlattık. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını yine halkımızla beraber sardık. Kepez Belediyesi ekipleri beraberinde bir iş makinası, bir damperli Kamyonumuz ve cenaze nakil aracımız Osmaniye ili Afet Koordinasyon Merkezi emrinde çalışmak üzere 6 Şubat gecesi yola çıktı. Ülkemizin bu zor günlerinde Kepez Belediyesi ve Kepez halkı olarak yardım kampanyamızda hep birlikte el ele çalıştık. Yardım tırlarımızı Hatay Samandağ`a yolladık. Ülkemizin bu zor günlerinde Kepez Belediyesi ve Kepez halkı olarak yardım kampanyamızda hep birlikte el ele çalıştık. Yardım tırlarımızı Hatay Samandağ`a yolladık. Çanakkale Belediyesi ile birlikte Hatay`ın Samandağ İlçesi`nde Aş Evi kurduk. Oradaki vatandaşlarımıza sıcak çorba ve yemek ikramları yapıldı" sözlerine yer verdi.
 
"15 su kuyusu ile hizmet veriyoruz"
Hamidiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi üzerinde bulunan ve teknolojisi eski olan 2 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin 3 milyon 97 bin 500 TL ile tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Arslan, "7 adet su kuyusu teslim aldık. Kuraklık sebebiyle 3 adet su kuyusu kullanım dışı. 2 adet su kuyusunu ise mevcut parseller içine yeniden açtık. Ayrıca dönemimizde 11 adet yeni ruhsat aldık ve toplam 15 adet su kuyusu ile hizmet veriyoruz. 9 milyon 950 bin TL ile yatırımı tamamladık" diye belirtti.
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş