havadurum

Arıcılar uluslararası düzeyde toplandı

Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi ile beraber yürüttüğü Leonardo Vinci Eğitim projelerinden “Beekeeping European Environmental Sustainabiliyt” yaşanabilinir bir hayat için arıcılığın önemi başlıklı proje kapsamında projenin final toplantısı gerçekleştirildi.

364
İris otelde organize edilen final toplantısına Belçika, Hollanda, İtalya, Polonya ve Macaristan’dan gelen proje temsilcileri katıldı. Proje ortakları ülkelerinde arıcılar için yaptıkları eğitim faaliyetlerini anlattı. Öte yandan Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği konferansta ise arıcılık ile ilgili yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.
 
Konferans ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği yetkilileri; “Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği ve ÇÖMÜ Ziraat Fakültesi ile, yaptığımız diğer faaliyetlerin dışında Ticaret Borsası salonunda geniş katılımlı bir sempozyum düzenledik. Sempozyumda Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Türkiye arıcılığı hakkında çok geniş açıklamalarda bulundu. Hacettepe Üniversitesinden Yar. Doç. Aslı Özkırım ve Doç. Ömür Gencay,ÇOMÜ Ziraat Fakültesinden Prof. Kemal Çelik, İtalyadan Prof. Sisiyano ve Polonya arıcılar Birliği 2 başkanı birer sunum yaptılar. Bu sempozyuma arıcılarımız büyük ilgi gösterdiler. Merkez ilçemizin yanı sıra Biga ilçemizden, Çan, Gelibolu, Yenice, Bayramiç ve diğer ilçelerden otobüslerle arıcılarımız gelerek katılım sağladılar. Komşu İllerimizden Tekirdağ, Edirne ve Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanları bir grup üyeleri ile birlikte katıldılar. İlimize yakışır büyük bir organizasyon oldu. Proje ortağı ülkelerden gelen konuklarda gördükleri ilgiden ve sempozyuma gösterilen alakadan çok memnun olarak ayrıldıklarını söylediler. Proje çalışmaları çerçevesinde ülkemizi , ilimizi ve arıcılığımızı AB ülkelerine tanıtmış olduk” dediler.
Paylaş