Araştırma Hastanesi’nde de hileli çalışma onandı...

ÇOMÜ’de Sosyal İş Sendikasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yaptığı taşeron işçilerin muvazaalı ( hileli) çalıştırılmasına ilişkin müracaatın müfettiş raporu ile tespitine yapılan itiraz İş mahkemesi kararı ile onanmasından sonra, farklı bir iş kolu olarak ÇOMÜ Araştırma Hastanesi içinde verilen müfettiş raporu da iİş mahkemesi tarafından onandı.

879
ÇOMÜ’de taşeron işçiler hileli çalıştırma noktasında verilen mücadeleyi bir birbiri ardına, hukuk kararları ile kazanıma dönüştürüyorlar. Hukuksal olarak elde edilen bu kazanım işçiler açısından; taşeron şirketin işçilerinin artık üniversitenin işçisi olması, sendikaya üye taşeron işçilerin toplu sözleşmeden yararlanma hakkının doğması, işten atılan işçilerin geri alınması konusunda hukuki zeminin oluşması gibi kazanımlar yarattığı bildirildi.
 
Dün görülen davada ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ndeki taşeron işçiler içinde kararın muvazaa çalışmanın onaylaması şeklinde olması neticesinde bu konuda sessizliğini sürdüren ÇOMÜ yönetimi işçilerin haklılığını bir kez daha hukuk önünde kabul etmek zorunda kaldı. Kararın temyiz yolu kapalı olarak kesinleşmiş karar olduğu bildirildi.
Paylaş