ANNELER GÜNÜ kutlu olsun...

Anneler GÜnü nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı...

379
 
Dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Vali Güngör Azim Tuna; “Sevginin, şefkatin, sabrın eşsiz timsalleri olan annelerimizin, üzerimizdeki emeklerinin ne denli büyük olduğu herkesin bildiği bir gerçektir. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, bütün annelere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.
 
 
Sarıbaş’ın mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Anneler Günü’nü kutladı. Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş şu ifadelere yer verdi: “Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile her şeyin en iyisine layık olan tüm Annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, onların mübarek ellerinden öpüyorum.  Tüm hayatları boyunca acıdan, kederden uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”
 
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya üzerinde değeri, sevgisi, önemi başka hiç bir şeyle ölçülemeyecek, eşdeğer tutulamayacak çok kutsal varlıklardır anneler. Bitip tükenmek bilmeyen hoşgörü, sevgi ve şefkati ile yolumuzu aydınlatan, kattıklarıyla ilk öğretmenimiz, sıcaklığıyla ilk arkadaşımızdır anneler. Umutla baktığımız, her geçen günden daha iyi olacağını ümit ettiğimiz güzel günlerin, aydınlık geleceğin mimarıdır anneler. Emekleri ve özverileriyle yaşamımıza anlam katan  toplumsal barış, demokrasi ve uygarlığımızın  gelişmesine önemli katkıları bulunan tüm annelerimizin , ‘Anneler Gününü’  kutlar, saygılarımı sunarım.”
 
 
Karagöz’ün mesajı
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Anneler Günü ile ilgili mesajında; “1955 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugünün Türkiye için önemi tarihte yaşananların, alınan kazanımların kaynağında Türk kadının azmi vatan sevgisi ve desteği hiç kuşkusuz ki yadsınamaz. Öyle ki; Türk kadını, Türk anası oğlunu evladını kınalayarak vatana kurban olarak gönderebilecek kadar büyük ve sevgiyle dolu bir kalbe sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk en güzel ifadeyle “ Bir Ülkenin nüfusunun yarısı kadındır. Onları yok sayarak gelişmek mümkün olamaz” demiştir. Annelerimiz hem evde hem de işte çalışarak yalnız ailesi için değil, ülkesi için de görevlerini her zaman yapmışlardır. Kurtuluş Savaşını erkeklerle omuz omuza savaşarak kazanan kadınlar, annelerimiz Cumhuriyet ilke ve devrimlerini çok iyi bilir ve en iyi şekilde temsil ederler. Yaşamın her alanında üzerimizde ödeyemeyeceğimiz kadar hakları olan eli öpülesi annelerimize hak ettikleri saygının gösterileceği töre cinayetlerinin ve kadınlara uygulanan şiddetin olmayacağı bir geleceğin mutlak sağlanması dileğiyle tüm annelerimizin gününü kutluyor, ellerinden saygıyla öpüyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
İskenderoğlu’nun mesajı
AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Anneler Günü’nü kutlayan İskenderoğlu; “Bizi millet yapan, bizi birbirimize bağlayan değerlerin yaşatılmasında, geleneklerimizin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en büyük pay annelerimize aittir. Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen varlık, Değerli Annelerimizdir. Bir Annenin çocuklarına gösterdiği fedakârlığın sınırsızlığı, aslında topluma karşı da bir fedakârlıktır. Tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de anneler çok ayrı bir yere sahiptir. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu asla ödeyemeyiz. Kadın olmadan, anne olmadan, sosyal barışın ve hatta evrensel barışın korunması mümkün değildir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygusu hiç şüphesiz anneliktir ve Anneler Günü de bu sevgi ve saygının ifadesi olarak anlamlıdır. Bu duygu ve düşünceler ile fedakârlıkta ve sabırda sınır tanımayan, üzerimizde ödenmez hakları bulunan hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz, yüreğinde anne sevgisi bulunan bütün annelerimizin Anneler Gününü en içten samimi duygularımla kutluyorum” dedi.
Paylaş