Anneler Günü böyle geçti

Çanakkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle Anneler Günü kutlandı.CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın da katıldığı Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe farkındalık korosu ile Altunay Varol’un şarkıları renk katarken, Çanakkale Valiliğinin düzenlediği Anneler Günü’nde ise bindallı defilesi büyük beğeni topladı. Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna ise yapılan sürpriz nedeniyle gözyaşlarını tutamadı...

881
ÇASİAD tarafından düzenlenen etkinlikte ise yaptıkları fedakarca çalışmalarından dolayı hayırsever Fennur Sözen, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, Çanakkale’deki yardıma ve bakıma muhtaç kadınlar ve çocuklara önemli hizmetleri bulunan Nuray Mergen ile etkinliği onurlandıran Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve eski milletvekili Cem Kozlu’ya özel hediyeler takdim edildi.
 
Öte yandan her yıl gelenekselleştirdiği Anneler Günü etkinliğinde Beko Ses Elektronik, anket sonucu belirlenen yılın annesine hediye takdim ederken, Gökkuşağı İlköğretim Okulu da Anneler Günü nedeniyle çeşitli yarışmalar düzenleyerek farklı bir etkinliğe imza attı.
 
Her yıl gelenekselleştirdiği Anneler Günü etkinliğinde Beko Ses Elektronik, anket sonucu belirlenen yılın annesine hediyeyi takdim ederken, Gökkuşağı İlköğretim Okulu da Anneler Günü nedeniyle çeşitli yarışmalar düzenleyerek farklı bir etkinliğe imza attı. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın da katıldığı Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe ise farkındalık korosu ile Altunay Varol’un şarkıları renk katarken, Çanakkale Valiliğini düzenlediği Anneler Günü’nde ise bindallı defilesi büyük beğeni toplarken, Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna ise yapılan sürpriz nedeniyle gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan ÇASİAD tarafından düzenlenen etkinlikte ise yaptıkları fedakarca çalışmalarından dolayı hayırsever Fennur Sözen, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, Çanakkale’deki yardıma ve bakıma muhtaç kadınlar ve çocuklara önemli hizmetleri bulunan Nuray Mergen ile etkinliği onurlandıran Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve eski milletvekili Cem Kozlu’ya özel hediyeler takdim edildi.
 
 
 
Anneler Tusan Motel’de buluştu
Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi, Anneler Günü nedeniyle düzenlediği yemekte anneleri bir araya getirdi. Tusan Motel`de gerçekleşen etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan katılırken, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar yaptığı konuşmada bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Bütün annelerin bir çiçek olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Anneler değerlidir. Annelerin değerlerini hiçbir şeyle ölçemeyiz. Annelerimizi sadece özel günlerde değil her zaman hatırlamalıyız. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Camiye gidiyor namazımızı kılıyor ibadetimizi yapıyoruz, en güzel kıyafetlerimizle istediğimiz yere gidip alkolümüzü alıp eğlencemizi yapıyoruz. Kimse bize karışamaz. Hiç kimse sen neden burada oturuyorsun neden içiyorsun, neden böyle giyindin, senin şuran açık buran kapalı diye soramaz bize. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bize öyle bir ülke bırakmış ki, bu ülke tüm dünyada en çağdaş en modern ve en demokratik olan bir Müslüman ülke ”dedi.
 
 
Soydan’dan annelere uyarı
AKP hükümetinin 4+4+4 eğitim sistemini de eleştiren Soydan; şimdi daha çok görev düşen anneleri de uyarmayı ihmal etmedi. Soydan; “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu ülkeyi maalesef kaybediyoruz. Artık iş annelerin elinde. Özellikle son çıkan eğitim sisteminde çocuklarımız anne kucağından yere inmeden, çocuklarımızın elleri daha kalem tutmadan bizden koparacaklar ve istedikleri gibi yetiştirecekler. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu ülkeyi devam ettirmek annelerin elinde. Biliyoruz anneler yetim hakkı yemez, anneler kul hakkı yemez, annelerin içinde çocuk sevgisi olduğu kadar vatan sevgisi de vardır. İşte onun için demiştir peygamberimiz cennet annelerimizin ayağının altındadır diye” şeklinde konuştu.
 
Etkinliğe Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın eşi Hülya Soydan ile çok sayıda kişi katıldı. Etkinlik Farkındalık korosunun ve Altunay Varol’un şarkılarıyla etkinlik sona erdi.
 
 
En anlamlı etkinlik Çanakkale Valiliği’nden
Anneler Günü dolayısıyla Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna’nın himayelerinde ve bir çok sivil toplum kuruluşunun katkıları ile özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Çetin, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Türk Kadınlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Neriman Urgancı, hayırsever Fennur Sözen ve birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile kalabalık bir  davetli grubu katıldı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Evi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliği Lapseki yöresel kadın topluluğunun özel folklor gösterisi ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna, Anneler Günü’nün evrensel bir gün olduğunu söyledi.
 
Etkinlikte daha sonra minik bir öğrencinin “sol yanım ağrıyor” şiiri salondakilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan yöresel kostümler, birbirinden güzel giysiler ve bindallı kostümleri yine kendileri tarafından düzenlenen defilede sergilendi. Defilelerin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yılın annesi yarışmasında seçilen Lapseki Adadepe Köyü’nden Şenay Şahin ile Anneler Günü’ne özel düzenlenen kurabiye yarışmasında hünerlerini sergileyerek annelerden birinci olan Ayşe Tayfun, ikinci Tuğba Arpacı, üçüncü Leyla Adanır ile Jüri Özel Ödülü alan Zeynep Yalçın’a plaket, ödül ve hediyeleri Vali Tuna’nın eşi Pervin Tuna tarafından takdim edildi.
 
Düzenlenen kurabiye yarışmasını yöneten Türkiye Tüm Aşçılar Aşçılar Federasyonu Milli Takımlar Başkanı İsmet Düdün yarışmaya katılan hünerli annelere teşekkür ederek Anneler Günü’nü kutladı. Ödül töreninin ardından yine bir minik çocuk tarafından şiir okundu. Çocuklara özel palyaçolar eşliğinde değişik aktiviteler düzenlenirken etkinlik türk halk müziği konseri ve değişik müzikal gösteriler ile devam etti.
 
 
Gözyaşlarını tutamadı
Anneler Günü etkinliğinde kendisine yapılan sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşayan Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna gözyaşlarına hakim olamadı. Çanakkale’ye geldiği günden bu yana hiç yalnız bırakmadığı ve üzerlerinde titrediği Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası çocukları tarafından “Bizim annemizsiniz” plaketi ile onurlandırılan Pervin Tuna söyleyecek kelime bulmakta zorlandı. Önce bir anne olarak çocuklara sarılarak onları bağrına basan Pervin Tuna göz yaşlarına hakim olamadı. Çanakkale’ye geldiği günden bu yana özellikle çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi gibi kuruluşlar ile dezavantajlı kesimler, yardıma ve muhtaç aileler, hastalar, gaziler, şehit aileleri, engelliler gibi toplum kesimlerine gösterdiği hassasiyet ve ilgi ile takdirleri üzerinde toplayan Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna’ya belki de yaşamlarının en anlamlı plaketi verildi. Plaket verilmesi esnasında duygulanan Pervin Tuna böylesine anlamlı ve onurlu bir sürprizi kendisine yaşatan çocuklara teşekkür ederken mutluluk gözyaşları döktü. Pervin Tuna’nın duygu dolu anları daha sonra da devam etti.
 
Yanına gelen özürlü bir genç “annem” diyerek sarılınca Pervin Tuna bir kez daha gözyaşlarına hakim olamadı. Pervin Tuna’nın duygu dolu anları salondaki konukları da hayli duygulandırdı.
 
 
 
 
 
Güzelyalı’da Anneler Günü buluşması
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği’nin geleneksel Anneler Günü etkinliği bu yıl Güzelyalı’da gerçekleştirildi. ÇASİAD üyeleri ve derneğin seçkin konukları Kale Resord Otel’de düzenlenen brunch etkinliğinde bir araya geldi. Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Türkiye Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, hayırsever Fennur Sözen dernek üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında bir konuşma yapan ve anlamlı bir programda bir araya gelmenin mutluluklarını yaşadıklarını söyleyen ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “Annelerimiz ayakları öpülesi en değerli varlıklarımızdır” dedi.
 
Konuşmanın ardından yaptıkları fedakarca çalışmalarından dolayı hayırsever Fennur Sözen, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, Çanakkale’deki yardıma ve bakıma muhtaç kadınlar ve çocuklara önemli hizmetleri bulunan Nuray Mergen ile etkinliği onurlandıran Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve eski milletvekili Cem Kozlu’ya özel hediyeler verildi. Tüm annelere çiçeklerin ve çeşitli armağanların dağıtıldığı Anneler Günü etkinliği sıcak ve samimi sohbetler ile devam etti.
 
 
Beko yılın annesini seçti
Beko Ses Elektronik aracılığı ile Anneler Günü’nde yılın annesini belirleyip hediye verme geleneğini bu yılda sürdürdü. BEKO’nun Türkiye’de 38 ilde ki bayileri aracılığıyla gerçekleştirdiği Yılın Annesi seçmeleri sonucunda Azize Öztürk isimli vatandaş yılın annesi seçildi. Etkinliğe AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Sosyal İşler Başkanı Ahmet Çiçek, İl, Merkez İlçe ve Kadın Kolları yönetiminden çok sayıda partili de katıldı. Yılın annesi seçilen Azize Öztürk’e hediyesini takdim eden Kaşdemir’e her yıl düzenledikleri programla ilgili bilgi veren Mağaza sahibi İsmail Sessiz yapılan anket sonucunda aday gösterilen Azize Öztürk’ün değerlendirme sonucunda yılın annesi olarak belirlediklerini ve kendisine bir bulaşık makinesi armağan ettiklerini ifade etti. Kaşdemir ise bütün annelerin kutsal olduğunu ifade ederek; “Annelerimiz hayatımızın vazgeçilmez olarak değerlendirebileceğimiz varlıklarıdır” dedi.
 
Anket formu neticesinde yılın annesi seçilmeye hak kazanan Azize Öztürk’ü yürekten kutladığını ifade eden Kaşdemir kendisine bundan sonraki hayatında ailesi ve çocuklarıyla beraber mutlu bir hayat sürme temennisinde bulundu. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ise yılın annesi seçilen Öztürk’ü kutlayarak çiçek takdim etti. Öztürk de yılın annesi seçildiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek kendisine bu hediyeyi layık gören Mağaza sahibi İsmail Sessiz ve Ses Elektronik ailesine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.
 
 
Gökkuşağı’nda Anneler Günü etkinliği
Gökkuşağı İlköğretim Okulu Anneler Günü kutlaması düzenledi. Kutlamada öğrenci velileri de unutulmadı. Gökkuşağı İlköğretim Okulu, Kepez Otelcilik ve Uygulama Otelinde Anneler günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. İlköğretim okulu öğrencileri piyes, skeç ve folklor gösterileri yaptı. Anneler günü kutlamasında okul velileri arasında yapılan yarışmada dereceye giren velilere plaketleri verildi. Anneler Gününü bu tür bir etkinlikle kutlamaktan mutlu olduklarını ifade den veliler; çocukların başarısı için elerlinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.
Paylaş