Anayasa için kadın vurgusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) Ankara’da düzenlediği ‘Anayasa Vatandaş Toplantısı’nda Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu adına Nagihan Tuna, Aygül Kemerli ve Zihniye İnce Çanakkale’yi temsil etti. Kadın Girişimciler Kurulu Çanakkale temsilcileri toplantıda Anayasa çalışmalarında kadın rolu boyutunda teşvik edici bir rol üstlendiler.

388
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, yeni yapılacak olan anayasaya kadın eli değmesi gerektiğini belirterek; “Eli hamurlu kadınlarımız anayasaya karışacak ki, anayasa bereketli olsun; anayasa’ya kadın eli değecek bu işe bereket gelecek” dedi.
 
Giyilen elbisenin artık dar geldiğini ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu elbise rahat hareket etmemizi engelliyor. Hızlı koşmamızı engelliyor. Bu elbiseyi artık değiştirmemiz gerekiyor. Ama bu sefer terzi milletin kendisi olmalı. Yeni elbise dikilecekse, bunu millet kendisi dikmeli. Anayasa kapalı kapılar ardında, uzmanların mutabakatı ile değil, milletin mutabakatı ile yazılmalı. Bugüne kadar hep uzmanlar yazdı, vatandaş onayladı. Bu sefer biz söyleyelim, uzmanlar yazsın istiyoruz” diye konuştu.
 
“Kadın şart”
Toplantılar ile ilgili açıklama yapan Nagihan Tuna, toplumun her kesiminde kadınların önemli bir rol üstlendiği ve bu sebeple yeni yapılacak olan anayasada kadınlarında aktif rol oynamasını gerektiğini belirterek; “Kadınlar, gazete ve televizyonlarda her geçen gün farklı bir istismar ve cinayetle gündeme geliyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale yerelinde de bu çok hassas bir konu. Hepimizin de bildiği gibi 2011 yılında kutlanan Kadınlar Günü’nde maalesef Çanakkale hiç de hoş olmayan bir haberle; geçinebilmek için dilencilik yapmak zorunda kalan bir kadının boğazından bıçaklanmasıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Kadınların haklarının gerçek manada korunabilmesi ve bu tür olayların önüne geçebilmek açısından yeni yapılacak olan anayasaya mutlak suretle kadınların dahil olması gerektiğini, kadın elinin değmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Paylaş