havadurum

Anaokulları ve İmam Hatip boş kaldı

Yeni sistemle beş yaşındaki çocukların birinci sınıfa alınması Anaokullarını vurdu. Bu konuda Türkiye genelinden iyi olan ve bir çok anaokulu bulunan Çanakkale’de sıkıntı yaşanıyor.

607
4+4+4 sistemi ve okula başlama yaşının düşürülmesi anaokullarını öğrencisiz bıraktı. Bu konuda Türkiye genelinden ilerde bulunan Çanakkale’deki anaokulu öğretmenleri ve yöneticileri de bu durumdan dertli. Birçok anaokulunda yeterli başvuru bulunmaması nedeniyle sınıf kapatmak zorunda kalan yöneticiler ve öğretmenler ne yapacağını şaşırmış durumda. Sorunu aşmak için okul okul dolaşan ve anaokulu öğrencilerini kendilerine yönlendirmek isteyen öğretmenler, kayıt yapabilmek için yarışa girmiş durumda.
 
Öte yandan her türlü desteği ve ayrıcalığı gören imam hatip orta okulları da yine yeterli öğrenci bulamıyor. Çanakkale sadece bir tane olan imam hatip ortaokuluna da çok az sayıda başvuru olduğu öğrenildi. Tek okul olduğu için adrese bağlı kayıt sisteminden de muaf olan imam hatip ortaokulu, buna rağmen kontejanlarını dolduramıyor. Öğretmen sendikalarının da eleştirilerine maruz kalan; yol, yemek, yurt gibi imkanları da beraberinde sunan imam hatip okuluna ilgi olmaması da şaşırtıcı görülüyor...
Paylaş