Anafartalar Oteli yıkılacak

Çanakkale’de geçici olarak durdurulan ‘Çanakkale Evi Projesi’ ile ilgili dün önemli gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak söz konusu proje hakkında son gelişmeleri aktarmasının ardından İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda tarafların bir araya geldiği toplantıda komisyon kurulması kararı alınırken Anafartalar Oteli’nin yıkılması konusunda görüş birliği olduğu öğrenildi.

1295
Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, Çanakkale Belediyesi ile İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürü Necmettin Köksal ve diğer ilgililerin katıldığı toplantı hakkında bilgiler veren İl Genel Meclis Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, anlaşmanın sağlandığını ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da sonucun olumlu gittiği ve her şeyin pozitif yönde olduğunu bildirmesi üzerine gözler, Anafartalar Oteli ile ilgili kararın netleşmesine bağlı olarak Çanakkale Evi Projesinin devam ettirilmesi çalışmalarına çevrildi...
 
 
İskele Meydanından yapımı geçici olarak durdurulan Çanakkale Evi projesinin tarafları bir araya geldi.  İl Özel İdaresine gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, Çanakkale Belediyesi ile İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürü Necmettin Köksal ve diğer ilgililer katıldı. toplantıda belediye ve il özel idare de oluşturulacak komisyonların süreci hızlandırmak için çalışmalar yapacağı öğrenildi. Anafartalar Otelinin ise yıkılması için görüş birliğine varıldığı kaydedildi.
 
 
Akgün; “Anlaşma sağlandı”
Toplantı sonrası açıklama yapan İl Genel Meclis Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, “Çanakkale için hayırlı şeylere karar verdik. Çanakkale`de Çanakkale’ye yakışan bir iskele meydan için gerekli olan kararları karşılıklı konsensüs ile aldık. Bu bir temenni ve öngörüş kararıdır. İdareler gerekli alt yapılarını hazırlayacaktır” dedi.
 
Gökhan; “Her şey pozitif”
Çanakkale Evi Projesi ile ilgili sürecin devam ettiğini bildiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan;  “Çanakkale evi projesi ile ilgili bugün bir toplantı yapıldı. Süreç devam ediyor. Bu konu netleştiği zaman bununla ilgili kamuoyuna bilgi vereceğiz. Sonuç olumlu gidiyor. Olumsuz hiçbir şey yok. Her şey pozitif” dedi.
 
Haznedar; “Tören günleri kız evi gibiyiz”
Çanakkale’ye gelen ziyaretçilere temiz, güzel bir Çanakkale tanıtmak istediğini bildiren Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, “Geçen sene 18 Mart 24- 25 Nisan’ı hatırlıyoruz. Anzac’lar, Demircioğlunda toz çamur deryasındaydılar. Bugün de kordon böyle. Benim bütün amacım Çanakkale’ye gelen ziyaretçilere temiz güzel alt yapısı tamamlanmış bir Çanakkale şehrini tanıtmak isterim. Ben bunun için buradayım. Ama bu istenilen gibi mi? Hepimizi memnun edecek düzeyde mi? Bunu da hiçbir yorum yapmadan herkesin kendine bırakıyorum” dedi.
 
Haznedar şunları söyledi; “Biz 18 Mart ve 24-25 Nisanlarda kız evi gibiyiz. İç ve dış ziyaretçiler Çanakkale’ye yoğun olarak geliyorlar. Çanakkale daha güzel daha estetik daha alt yapı hizmetleri bitilmiş olarak tanıtılabilir. Eminim ki bu işi yapalar bu işi yapanların başında olanlarda ister ama nasıl oluyorsa bir türlü öngörü ve zamanlama konusunda Çanakkale de bir yerlerde bir yanlışlık tıkanma oluyor ki böyle oluyor ben de üzülüyorum.”
Paylaş