Ana para dışında para ödemek istemiyoruz...

Elektriğe yapılan zamların yanı sıra elektrik bedeli üzerinden alınan çok sayıda ek verginin de faturayı şişirdiğini belirten TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit vatandaşın ek vergi ödemekten illallah dediğini söyledi.

589
Elektrik tüketimi bedelinin yanı sıra kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, sayaç ödeme bedeli, perakende satış hizmeti bedeli, iletim sistemi kullanım bedeli, enerji fonu, TRT payı, KDV gibi kalemleri ödeyen vatandaş isyan edince yıllar yılı tüketicinin sırtına yük olan TRT payı ve kaçak kullanım bedelinin kaldırıldığını söyleyen Çanakkale Tüketici Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit bunun yine de yeterli olmadığını ifade etti. Berkit kayıp kaçak bedelinin aslında kaldırılmadığını, başka bir kalem altına gizlendiğini ve tüketiciye dolaylı olarak ödetildiğini belirterek, yıllar yılı tüketiciye yük olan TRT kurumunun katkı payının kaldırılmasının da isabetli olduğunu belirtti.
 
Berkit tüketicilerin yalnızca hizmetini aldıkları ve tükettikleri elektrik, doğalgaz miktarı kadar miktarı ödemek durumunda olduğunu belirterek: “TRT payı, kaçak kullanım bedeli gibi tüm yan vergiler kaldırılmalı. Tüketici kullandığı kadarını devlete ödemeli. Tüketiciler olarak ana para dışında para ödemek istemiyoruz. Kaçak kullanım bedeline karşı tepki oluşunca Enerji Bakanı vatandaşla alay eder gibi bu bedeli kaldırmadan başka kalem altına alarak görünmez yaptı ve ödetmeye devam etti” dedi. “Vatandaşın da bir sabrı var” diyen Berkit her geçen gün bu sabrın taştığını ve tepkilerin arttığını ifade etti.
Paylaş