havadurum

Ambulans trafiğe takıldı

İnönü Caddesi üzerinde yapılan hatalı parklar tek amacı can kurtarmak olan ambulansları zor durumda bırakıyor. Duyarsız sürücülerin bıraktığı araçlar nedeniyle ambulanslar trafiğe takılıyor ve gidecekleri yere daha geç gidiyorlar.

563
İnönü Caddesi üzerinde Emniyet Müdürlüğüne birkaç metre ileride yapılan çift sıra parklar özellikle devlet hastanesi acil servisinden çıkan ambulanslara zor anlar yaşatıyor. Acil bir durumda bir saniyenin bile insan hayatı için çok önemli olduğu biliniyor. İhbarı aldıktan sonra hayat kurtarmak için en kısa sürede olay yerine gitmek isteyen ambulanslar ise duyarsız sürücüler nedeniyle trafiğe takılıyorlar.
 
Devlet Hastanesi acil servisinden hayat kurtarmak için çıkan ambulans da hatalı parklar nedeniyle ilerleyemedi. Aracı kullanan sürücüsünün gelmesinin ardından trafikte ilerleyen ambulans çağrı yapılan yere ulaşabildi. Yetkililer özellikle trafikte bu tür çift sıra park yapılmaması gerektiğini ifade ederek “Acil bir durumla herkes karşılaşabilir. Vatandaşlarımız ambulanslara yol verme konusunda duyarlı olmalılar” dedi.
Paylaş