havadurum

Altıncılar altınlarını arayıp gidecek...

Kepez Belediye Başkanı Mutan, menfaatleri için altın tekellerinin yanında olan köylülere sert çıktı. Düzenlediği aylık basın toplantısında kentin gündeminde yer alan çevre sorunlarına değinen Mutan; “Altıncılar altınlarını arayıp gidecek, bu doğayla biz başbaşa kalacağız. Çanakkaleliler olarak çevremize ve doğamıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

724
Sağlığın en temel yaşam hakkı olduğunu belirten Mutan Çanakkalelilerin çevresine ve doğasına sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, Kazdağları ve yöresindeki altın arama çalışmalarına göz yuman ve menfaatleri için altın tekellerinin yanında olan köylüleri eleştirerek: “Çevrecileri yalnız bırakmayın” dedi. Mutan: “ Altıncılar altınlarını arayıp gidecek, bu doğayla biz başbaşa kalacağız. Çanakkaleliler olarak çevremize ve doğamıza sahip çıkmak zorundayız” dedi. Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan düzenlediği aylık basın toplantısında yaklaşan Kepez Yağlı Pehilivan Güreşleri, Kepez Yeni Hizmet Binası, Huzurevi ve hizmete giren sağlık ocağı konusunda konuşarak gündem dışı basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Mutan Kepez Yeni Hizmet Binası`nda gelinen son aşamayı anlatarak, Kepez bünyesine A tipi birinci basamak sağlık merkezi kazandırıldığını, huzurevi konusunda ise Kepez`e haksızlık yapıldğını belirtti.
 
 
 
Yağlıgüreşlerin geleceğe taşınmasına tam destek
Kepez Belediye Başkanlığının geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 45.si düzenlenecek olan Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili tüm Çanakkale halkını 19 Mayıs tarihinde Kepez Sahasına davet etti. Mutan toplantıda Kırkpınar Güreşleri’nde 3 kez başpehlivanlığı kazanan Recep Kara`nın Kepez Belediyesi davetlisi olarak Çanakkale 45. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılacağını belirterek yağlı güreş kültürünün dünden bugüne taşınması noktasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
“Beceriksizliğin ve çapsızlığın da haddi var. Beceremiyorlarsa koltuklarını terketsinler”
Huzurevi konusuna değinen Başkan Mutan Vali Abdülkadir Atalık zamanında belediyeye tahsis olan huzurevi ile ilgili bir çalışma yapılmamasını eleştirerek: “Bir vali gitti, ikinci vali gidiyor, inşallah yeni gelecek 3.vali zamanında huzurevine başlar, 4.vali zamanında da huzurevimize kavuşuruz” dedi. Mutan huzurevi için ayrılan 6 trilyonun, 3 trilyona indiğini ve Kepez halkına iş ve aş sağlayacak bir projeden Kepez`in mahrum edildiğini belirterek: “Huzurevini Kepez`e getirmeyen düşük kapasiteli bürokratlar yüzünden Kepez huzurevine kavuşamıyor. Hiç kimsenin Kepez`e haksızlık etmeye hakkı yok. Bu konuda bundan sonra soft muhalefet yapmayacağım ve sözümü esirgemeyeceğim. Beceriksizliğin ve çapsızlığın da bir haddi var. Eğer beceremiyorlarsa koltuklarını terk etsinler. Yazıktır ve ayıptır. Vali Atalık`a güvendik olmadı, Vali Tuna devam ettirecek dedik, olmadı. İl Kadın`dan sorumlu bakanlığa güvendik, olmadı. Huzurevi konusunda kamuoyuna bilgi aktarın” dedi.
 
 
 
Kepez hizmet binasına kavuşuyor
Kepez Yeni Hizmet Binası hakkında da bilgi veren Mutan Mayıs ayında binanın biteceğini, Haziran ayının ilk haftasında da yerleşimin gerçekleşeceğini belirtti. Mutan kat karşılığı yüzde 34 civarında bir oranla ihale edilen binada son aşamaya gelindiğini kaydederek, Kepez`e vizyonu ve projeksiyonu ile 60-70 yıllık bir bina kazandıracaklarını belirtti.
 
 
 
A tipi bir sağlık merkezi
Mevut belediye binasında engelli rampası yapıldığını söyleyen Mutan binada aile sağlığı merkezinde 4 hekim, 4 hemşire ile sağlık faaliyetlerinin başladığını belirtti. Mutan Aile Sağlığı Merkezi`ne 20 günde onay veremeyen bürokratların, gasilhane olunca bir günde onay çıkardığını söyledi. Bir hekim ve sağlık kökenli biri olarak sağlığın yaşam hakkı olduğunu herkes anlamalı. Biz elimizden geldiği imkanları sunuyoruz” dedi. 8 Mayıs tarihinde açılan ve 1.basamak sağlık hizmeti veren poliklinikte başta gebelik ve aşı takibi yapan hekimler günde ortalama 150-200 hastaya hizmet verilirken, mevcut belediyenin girişindeki yeşil alanın ise halka açıldığını ifade eden Başkan Mutan: “Kepez`de yeşil alanları insanımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Kepez de buna ihtiyaç var” diye konuştu. Aylık basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan Vali Günför Azim Tuna`nın Eskişehir`e atanması ile ilgili: “Geldi, çalıştı, büyük bir kente vali olarak atandı. Hayırlı olsun” dedi.
 
“Bilginin her aşaması paylaşılmalı”
Akil adamlar Çanakkale buluşması ile ilgili: “Neden burada olduğunu bile bilmeyenlerin akil insan olarak sunulması doğru değil. Kamuoyunda akiller kötü, AKPliler iyi bir algı yaratılıyor. Hacivat-Karagöz oyunu, karanlıkta gölgelerin bile olmadığı bir süreçte gelinen noktanın Reyhanlı`da yaşananlar da bir kanıtı” diyerek yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı diledi. Reyhanlı`da yaşanan olaylarla ilgili basına getirilen yayın yasağına en başta basın organlarının ve basın mensuplarının tepki vermesi gerektiğini ifade eden Mutan: “Basının görevi doğruların ifade edilmesidir. Süreç bilgi kirliliğine neden olmasın diye durduruldu. Bilginin her aşamasının paylaşılmasının doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
“Tıp Fakültesi üzerinden sağlık siyasi mindere çekiliyor”
Tıp Fakültesi ile ilgili yönetmelik ve mevzuat değişmediği sürece nüfusu 750 bini geçen bir yerde açılması noktasında engellemelerin olduğunu belirten Mutan: “Tıp Fakültesi`nin iyi koşullarda çalışmasını kim istemez, mevzuat buna izin vermiyor” derken Tıp Fakültesi ile ilgili spekülasyonlara karşın Devlet Hastanesi`nin Kepez`e taşınması konusunda kimsenin sesini çıkarmadığını belirtti. Mutan: “Tıp Fakültesi üzerinden sağlık siyasi mindere çekiliyor” diyerek bu konuda kamuoyuna net ve doğru bilgi aktarılmadığına işaret etti. Mutan Biga Yarımadası, Kapıdağ, Erdek`ten, Çardak`a kadar kalorifer kazanı yaratıldı. Doğtaş, Alarko, İçdaş`a yüksek kapasiteli termikler için izinler veriliyor. Çan`daki santralle birlikte bölgede 6 tane termik santral olacak. Bunlar ithal kömürle çalışacak. Çan`ın son hali malum, rezil rüsva bir görüntü oluştu. Kazdağları`ndaki altın arama çalışmaları konusunda köylünün yaklaşımını da eleştiren Mutan: “Altın arama işlemi siyanürle değil, ama işletmesi siyanürle yapılıyor. Dünyada başka bir yöntem yok. Yöre köylülerinin 3-5 menfaate altıncılarla hareket edip, çevrecileri yalnız bırakması doğru değil. Altıncılar altınlarını arayıp gidecek, biz bu doğayla başbaşa kalacağız. Çanakkale olarak çevremize ve doğamıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Paylaş