Altın Yıllar Yaşam Merkezi kurulacak

Çanakkale Belediyesi`nin “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” isimli proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında yapılacak olan Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nden 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanabilecek.

773
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın hibe desteği sağladığı “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” isimli projenin imza töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ÇOMÜ öğretim görevlileri, belediye birim müdürleri ve ajans çalışanları katıldı.
 
Projeye GMKA`dan 133 bin hibe desteği
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaşlıların günlük hayatlarını yaşayabilecekleri `Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nin 7 bin metrekarelik arsa üzerine kurulacağını söyledi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi için 6 ay önce proje hazırladıklarını ve bu projeyi Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na sunduklarını belirten Başkan Gökhan, uzmanların yapmış olduğu değerlendirme sonucunda projenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun bulunduğunu dile getirdi. Toplam bütçesi 151 bin 628 lira olan projenin 133 bin 144 lirasını ajansın karşılıksız hibe olarak sağladığını kaydeden Başkan Gökhan, geriye kalan miktarın ise belediyenin kaynaklarından sağlanacağını vurguladı.
 
 
 
“Örnek bir merkeze sahip olacağız”
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale`nin örnek bir Altın Yıllar Yaşam Merkezi`ne sahip olacağını belirten Başkan Gökhan; “Projede sosyo-ekonomik kısıtlar nedeni ile evinden çıkmayan sağlıklı veya kısıtlı fonksiyonel kapasiteleri olan 65 yaş üstü kıdemli hemserilerimiz. evinde yaşlı bakımı ile ilgilenen aileler ve yaşlı bakımı alanında meslek edinmek isteyen issizler hedef kitle olarak seçilmiştir. Projenin hayata geçmesi ile sadece kentimiz değil aynı zamanda bölgemiz de örnek bir merkeze sahip olacaktır. Kente ait kaynakları değerlendirme noktasında emin adımlarla ilerleyen belediyemiz Su Sporları Merkezi ve Amatör Spor Evi`nin arka kısmında bulunan alanı taşınmazlarına katmış ve Altın Yıllar Yaşam Merkezi olarak tahsisini gerçekleştirilmiştir. 2013 yılı yatırım programında yer alan merkezin mimari ve uygulama projeleri tamamlanmış, yapım aşamasına gelinmiştir. 6 ay uygulama süreci olan proje Amatör Spor Evi Eğitim ve faaliyet salonlarında yürütülecektir” dedi.
 
“Merkezde çeşitli faaliyetlerde yürütülecek”
Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nde çeşitli faaliyetlerinde yürütüleceğinin altını çizen Başkan Gökhan; “Proje kapsamında kıdemli hemşerilerimiz sosyalleşme, kültür, sanat, eğitim ve eğlence faaliyetlerinin gerçekleştirileceği kalıcı merkeze sahip olacaktır. Ayrıca yine aynı merkezde ailelere yönelik bilgilenme ve rehabilitasyon faaliyetleri yürütülecektir. İŞKUR ve Halk Eğitiminde katkıları ile düzenlenecek meslek edindirme eğitimleri ile yaklaşık 25 genç işsizin mesleki bilgileri geliştirilecek ve belgelendirilecektir. Projenin en önemli çıktılarından bir diğeri de proje süresince pilot alanlarda başlatılacak ve sonrasında belediyemiz tarafından sürdürülecek, dinamik, yönetim bilgi sistemlerine veri oluşturacak ve bilgi oluşmasını sağlayacak Yaşlı Atlası çalışmasıdır. Bu çalışma ile adres bilgileri bulunan 65 yaş üstü kıdemli kentlilerimiz evlerinde ziyaret edilerek görüşmeler yapılacak ve sonuçlar geleceğe yönelik stratejilerin belirlendiği çalıştayda değerlendirilecektir” diye konuştu. Belediyenin üstlendiği projenin örnek teşkil ettiğini kaydeden Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, projenin Çanakkale`ye hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından Altın Yıllar Yaşam Merkezi için imzalar atıldı.
Paylaş