Altın Yıllar Yaşam Merkezi

24 Mayıs 2013 tarihinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Mali Destekli bir projesi olarak; Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altın Yıllar Yaşam Merkezi, sosyo-ekonomik sebepler ve kısıtlı fonksiyonel hareketler sebebiyle evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşları sosyal yaşama kazandırıyor.

936
 
 
Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında hizmete açılan Altın Yıllar Yaşam Merkezi, kentte yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılması adına önemli bir yer tutuyor. Çanakkale merkezde ikamet eden 65 yaş ve üstü, sosyo-ekonomik sebepler ve kısıtlı fonksiyonel hareketler sebebiyle evinden çıkamayan vatandaşları sosyal hayata kazandırmayı hedef edinen Altın Yıllar’da, resimden bilgisayara, spordan takı tasarımına, model uçak yapımından beyin sporlarına, ahşap boyamadan edebi okumalar ve müziğe kadar birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın: “Yaşlanmak kaçınılmaz fakat kaliteli yaşlanma sağlanabilir” açıklaması da projenin özeti olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Yaşlı Atlası oluşturuldu
Projenin hayata geçirilmesiyle beraber ilk olarak, kentteki Yaşlı Atlas’ı oluşturuldu. Ev ziyaretleri ve kent merkezinde yaşayan 65 yaş ve üstü 1001 kişi tek tek ziyaret edilerek, vatandaşların sağlık ve sosyal durumlarına ilişkin veri elde edildi. Katılımcılar için Çanakkale Belediyesi servis imkanı da sağlıyor. Faaliyet günleri uzmanlar eşliğinde evlerinin önünden servisle alınan Altın Yıllar katılımcıları, gün sonunda aynı şekilde evlerine bırakılıyor. Yaşam Merkezi’nde resim, bilgisayar, spor, takı tasarımı, model uçak yapımı, beyin sporları (satranç, dama, tavla), ahşap boyama, edebi okumalar ve müzik gibi birçok etkinlik, uzman eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Merkez faaliyetlerinin yanı sıra Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin düzenlediği geziler, bilgilendirme toplantıları, çalıştay, uluslararası konferans, tiyatro ve film gösterimi, önemli gün ve hafta kutlamaları etkinlikleri de yoğun ilgi görüyor. Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde yapılan tüm faaliyetler, faaliyetlerde kullanılan malzemeler, merkeze ulaşım, geziler, toplu etkinlikler vatandaşlara ücretsiz olarak sağlanıyor. 2013 yılından bu yana geçici olarak Çanakkale Belediyesi Amatör Spor Evi’nde hizmet veren Altın Yıllar Yaşam Merkezi, tamamlanması planlanan kendi binasına geçmeyi hedefliyor.
Ayrıntılı bilgi edinmek için; Altın Yıllar Yaşam Merkezi: 0 (286) 218 34 15
 
 
Paylaş