havadurum

Altın madenine karşı imza kampanyası

Gökçeada Kent Konseyi altın madenine karşı imza kampanyası başlattı.

418
Maden Teknik Arama Dairesi tarafından açıklanan Gökçeada’da altın madeni bulundu bilgisinden sonra Gökçeadalıları tedirgin eden gelişme karşısında adalılar yaşanılabilecek çevre sorunlarına ilişkin düzenledikleri imza kampanyası ile yetkilileri uyarıyor.
 
Gökçeada Kent Konseyi Çevre Komisyonu, düzenlediği imza kampanyası ile topladığı imzaları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çanakkale Valiliği’ne gönderecek.
 
Gökçeada Kent Konseyi Çevre Komisyonu, imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verdi: ”Çanakkale - Gökçeada`da maden arama çalışmaları sonucunda, önümüzdeki aylarda altın çıkartılmasıyla ilgili ihale sürecinin başlayacağının duyumunu; basından ve Gökçeada Kent Konseyi`nin bilgilendirme toplantılarından almış bulunmaktayız. Ülkemizin benzersiz bir coğrafi çevresini temsil eden Gökçeada`da siyanür ile veya siyanürsüz altın, bakır, molibden vs, üretilmesine, düşük tenörlü, yüksek kütleli cevher çıkartılmasına karşı olduğumuzu bildirmek isteriz. Adamızın çehresini olumsuz değiştirecek, havasını, suyunu kirletecek madencilik faaliyetlerinin yapılmasını istemiyoruz. Bu nedenle çevreye olumsuz etkisi bulunmayan bir teknoloji geliştirilene kadar, söz konusu rezervlerin yer altında bekletilmesinin daha yararlı olacağına inanıyoruz. Organik tarımı, turizmi, tertemiz doğasıyla geçtiğimiz yıl "Sakin Şehir = Citta Slow" üyesi olmuş ilçemizin doğasını korumaya vereceğiniz desteğe teşekkür ederiz.”
 
Vali Güngör Azim Tuna’da İl Koordinasyon toplantısında açıklanan Gökçeada’da altın madeni bulundu haberine şaşkınlık ile tepki verirken; “her şeyi bulup çıkarmak zorunda değiliz, biz Gökçeada’yı turizm adası yapmaya çalışıyoruz” demişti.
Paylaş