havadurum

Altın fiyatlarında düşüş fırsat

Altın fiyatları son zamanlardaki en sert düşüşünü yaşarken fiyatlar 21 ayın en düşük seviyesine geriledi.

760
Kuyumcular altın fiyatlarındaki düşüşün yatırımcılar için çok iyi fırsat olduğunu, özellikle düğün sezonu öncesinde altın almak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini belirtti. Altında son 15-20 gün içinde yüzde 30 oranındaki düşüş ve önceki gün altının tarihindeki en büyük günlük kaybı yaşamasını değerlendiren kuyumcular altın almak isteyenler için en uygun zaman olduğunu söyledi.
Atanur Ülker / Koçak Gold: “Altın fiyatlarındaki düşüş geçici. Borçlu ülkelerin borçlarını altın satarak kapatma durumuna karşı yaşanan kısa süreli bir düşüş durumu. Yatırımcılar için uygun bir zaman, 1-2 ay sonra düğün sezonu başlayacak. O dönemde talepte artış olacaktır, ama fiyatların değişimine etkisi olacağını sanmıyorum.”
Hasan Öztürk / Favori Kuyumculuk: “Altın fiyatlarındaki düşüş spekülatörlerin bir oyunu. Ne olacağı belirsiz, hızlı bri çıkış da olabilir ve yükselebilir de. Son 10-15 gün içinde altın fiyatları yüzde 30 düştü. Yatırımcılar ve altın almak isteyenler için çok uygun bir zaman.”
Selami Koça / Altınbaş Kuyumculuk: “Altın fiyatları düştü, bozduran yok, ama alan da yok. Milletin kredi ve kredi kartların borcu çok olduğundan satış gerçekleştirilemiyor. Yatırımcılar için iyi bir fırsat. Altın fiyatlarının daha aşağıya düşeceğini sanmıyorum. Spekülatörlere müdahale edildi ve yeter denildi.”
Paylaş