havadurum

Altın’cı filoya karşı miting hazırlıkları sürüyor...

Çan ilçesine bağlı Etili de organize edilecek olan geniş kapsamlı çevre mitingi için hazırlıklar sürüyor. “Doğamıza, suyumuza, toprağımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım” sloganıyla gerçekleşecek olan mitingde Çanakkale ve yöresinde çevre felaketine neden olan altın madeni arama çalışmalarına tepki gösterilecek.

679
 
Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, 3 Haziran tarihinde Çan Etili de gerçekleştirilecek olan miting için hazırlıklarını sürdürüyor. “Doğamıza, suyumuza, toprağımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım” sloganıyla gerçekleşecek olan mitingde Çanakkale ve yöresinde çevre felaketine neden olan altın madeni arama çalışmalarına tepki gösterilecek. Yoğun bir katılımın olacağı miting öncesi bir toplantı gerçekleştiren Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, halkı özgür bir gelecek için Etili de toplanmaya davet etti.
 
Toplantıda konuşan çevreci İlhan Pirinççiler; “Yangından mal kaçırırcasına altın şirketleri Ankara’ya koşturdu. ÇED’lerin nihai kararlarını alma aşamasındalar. İşletmeye geçme noktasındalar. Etili de altıncı şirketlerinin şantiyesi var. Etili de bulunan halk bu mitingi yapmamızı istedi. Bu kararı onlar aldı. Bu mitingi Çanakkale Çevre Platformu’nun yanı sıra Etili halkı, Bayramiç, Çan ve çok sayıda vatandaş destek veriyor. Ancak, Biga Yarımadası’ndaki geniş coğrafyada bulunan herkesin bu miting de yer almasını istiyoruz” dedi.
 
Paylaş