havadurum

Alkışlar Çanakkale Belediyesi’ne

Sosyal demokrat belediyelerin hizmet ve projelerinin tanıtıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”na Çanakkale Belediyesi damgasını vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ziyaret ettiği Çanakkale standında, 9 proje vatandaşlara başarıyla tanıtılırken, kentin simgesi olan seramiklerden yapılan ürünler de adeta kapışıldı. Çanakkale Belediyesi ise 9 projelik performansı ile fuarda göz doldurdu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi standını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na brifing verdi.

1006
İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”na 61 belediye katılım sağlarken, Çanakkale Belediyesi`nin standı her zaman olduğu gibi ziyaretçilerle dolup taştı. Yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta bir yandan Çanakkale Belediyesi`nin 9 projesi tanıtılırken, diğer yandan ise belediyenin Çanakkale`de yaptığı çalışmalar ile ilgili broşürler dağıtıldı. Standa gelen ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentteki çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler verdi. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile personel ve çok sayıda partilinin yer aldığı stantta ziyaretçilere Çanakkale`nin meşhur peynir helvası da ikram edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun açılışını yaptığı fuarda tanıtım yapan CHP`li belediyeler vatandaşların kalbini fethetmeyi başardı. Çanakkale Belediyesi, kurduğu stantta yaptığı tanıtımlar ile büyük bir başarıya imza atarken, fuarı gezen ziyaretçilerin ise ellerindeki çok sayıda tanıtım broşürlerinin olması da dikkat çekti.
 
 
 
 
 
Belediye 9 projesini tanıttı
61 belediyenin katılım gösterdiği fuarda Çanakkale Belediyesi 9 projesi ile yer aldı. Çanakkale Belediyesi’nin en başarılı projeleri seçilen “ Kent Müzesi ve Arşivi”, “Şeffaf Yönetim”, “Kordon Boyu Çevre Düzenleme Projesi”, “Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası”, “Atık Su Arıtma Tesisi”, “Orta ve Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi”, “Sosyal Yaşam Evleri”, “Tek Şans Kazdağları”, “Projeni Getir – Gençler ve Gönüllüler” projeleri katılımcılarla paylaşıldı. Ziyaretçilerin akın ettiği stantta çeşitli hediyeler de takdim edildi. Gelen ziyaretçilere ayrıca meşhur peynir helvası da ikram edildi. Canlı seramik performansı da ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı.
 
 
 
 
 
Kılıçdaroğlu partililere seslendi
Açılış öncesi fuara katılan tüm belediyelerin başkanları, fuar girişine kurulan platforma çağrıldı. Tek tek platforma çıkan CHP`li belediye başkanları alkış yağmuruna tutuldu. Daha sonra kürsüye davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış öncesi bir konuşma yaptı. `Başbakan Kılıçdaroğlu` tezahüratları eşliğinde kürsüye geçen Kılıçdaroğlu, bir yandan sosyal demokrat belediyelerin önemine dikkat çekerken, diğer yandan ise AKP iktidarına yüklendi. Yapılan konuşmanın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, fuar alanında yer alan stantları gezerek belediyelerin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
 
 
Kılıçdaroğlu Çanakkale standında
Siyasetçisinden işadamlarına, spor camiasının önemli isimlerinden sanatçısına kadar çok sayıda kişinin ilgi gösterdiği Çanakkale Belediyesi standını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etti. Meşhur peynir helvasının tadına bakmayı da ihmal etmeyen Kılıçdaroğlu`na, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi. Çanakkale standında, CHP heyeti ile birlikte uzun süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, fuarın anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 
Sarıbaş; “İlklerden birini yaşadık”
Sosyal demokrat belediyelerin çok önemli projelere imza attığını ve bu projelerin fuarda tanıtıldığını belirten CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “İlklerden birini yaşadık. Sosyal demokrat belediyeler tanıtımlarını en iyi şekilde yapmıştır. Fuarda sosyal belediyeciliğin ön plana çıkan çok güzel projeler var. Tüm halkımız bu fuarı gezmelidir. Gerçekten bir proje yaratmanın, bilimsel düşünmenin, toplum adına karar vermenin ve ranttan çok insan odaklı çözüm ile sosyal demokrat belediyelerin geliştirdiği projelerini gördük” dedi.
 
 
 
Soydan; “Örnek bir fuar”
Fuardan alınan güçle CHP`li yerel yönetimlerin daha da başarılı olacağını kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, yerel yönetimlerdeki başarının da AKP`nin sonunu getireceğini ifade ederek; “İlk kez düzenlenen fuar tam anlamıyla örnek bir fuar olduğu ortaya çıktı. CHP`li belediyelerin çalışmalarını sergilediği fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. CHP`li belediyelerin nasıl halkla iç içe olduğu ve nasıl hizmet ürettiğini gösteren bir fuar oldu. Bu anlamda önümüzdeki yerel seçimler öncesi yapılan fuarın hem CHP`yi daha güçlü kılacağını hem de CHP`li belediyelerin çalışmalarını aktardığı çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki, bu fuardan aldığımız güçle yerel yönetimlerde daha da başarılı olacağız. Yerel yönetimlerdeki başarı da Türkiye`de AKP`nin sonunu getirecektir” şeklinde konuştu.
 
 
 
Gökhan; “Projelerimizi ve çalışmalarımızı tanıttık”
Fuarın önemine değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Sosyal demokrat belediyelerin projeleri fuarda tanıtıldı. 100 bin nüfusu aşmış olan belediyeler, yapmış oldukları projeleri kamuoyuyla paylaşmak üzere bu fuar düzenlendi. Çanakkale Belediyesi olarak fuara katıldık. 5 yıl boyunca yapılan projeler var. Her belediye kendine özgü ve çağdaş ihtiyaçlara uygun projeler üretiyor. Bu projeleri kendi illerinde tanıtıyorlar ama başka illerden gelen ziyaretçilere tanıtılması mümkün olmuyordu bu eksiklik giderilmiş oldu. Bu arada fuarda tüm belediyeler, birbirlerinin yaptığı projeleri inceleme fırsatı buldu. Belediyelerin ürettiği hizmetlerin hepsi bu fuarda sergilendi. Bu fuar ilk oldu, umuyorum bundan sonra da belli periyotlarda projeler üretildikçe fuar yeniden yapılacaktır” diye konuştu.
Paylaş