Aladağ faciasının ilk duruşması yapıldı...

292

 

Adana`nın Aladağ İlçesi`nde 11`i öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı kız yurdu yangını faciasında, kusurlu oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 7 tutuklu sanık, facianın 182`nci gününde Kozan Ağır Ceza Mahkemesi`nde hakim karşısına çıktı. Türkiye Barolar Birliği ve 18 baronun, Aladağ faciası davasına katılma talebi kabul edildi. Çanakkale Baro Başkanı zamanı müsait olan Baro Başkanları’nın davaya katılım gösterdiğini belirtirken, diğer duruşmalarda kendilerinin de yer alacağını ifade etti. Şarlan, Adan Aladağ’da yaşanan facianın takipçisi olacaklarını da ifade etti.

  
“12 çocuk yaşamını yitirdi”
Adana Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya çocuklarını kaybeden 10 aile müşteki sıfatıyla katılırken, Türkiye Barolar Birliği ve 18 baronun da mağdur ailelerin yanında davaya katılma talebi Mahkemece kabul edildi. Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği adına Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şakir Uzun takip etti.  Aladağ`da yaşanan facia ile ilgili bilirkişi raporunda yangının çıkış nedeninin yetersiz ve bakımsız elektrik tesisatı ve buna bağlı elektrik kontağı olduğu belirtilmişti. Raporda yurt müdürü, yardımcısı ve yurdun bağlı olduğu derneğin başkanı `asli kusurlu`, diğer dernek yöneticileri ve gerçeğe aykırı denetleme raporu düzenleyen 2 görevli de `tali kusurlu` olarak belirlenmişti. Duruşma sonunda, haklarında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2`şer yıldan 15`er yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, davayı 17 Temmuz 2017 tarihine erteledi. 
 
“Baro olarak bu tür davaların takipçisiyiz”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan davaya programı uygun olan Baro Başkanları’nın katıldığını belirterek; “Davayı takip ediyoruz. Ancak ilk celseye programı uygun olan Baro Başkanları gidebildi. İkinci celseye uygun olduğumuzda katılacağız. Bizde bu tür davaların Baro olarak takipçisiyiz. Yönetimimizde programı uygun olan arkadaş varsa gitsin diyoruz. Daha öncekilere ben katılıyordum. Bu duruşma gününde başka bir programımız olduğu için katılamadım. İkinci duruşmasına uygun olursak gideceğiz ve takip edeceğiz” dedi.  
(Seçkin Sağlam)
Paylaş