Akyalçın’dan tepki...

Son günlerde gündeme gelen Gençliğe Hitabe’nin kaldırılması ile ilgili çalışmalara her geçen gün tepki yağıyor.

557
Konu ile ilgili açıklama yapan ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin engellenmesini protesto etti.
 
Akyalçın; “Son günlerde gündeme getirilen ilginç düşüncelerden birisi de  “Gençliğe Hitabe” kaldırılmalıdır hezeyanı olsa gerek. Öyle görünüyor ki burada korkulan; Hitabe’de yazılanları okuyan halkımızın Türkiye’de nelerin yapılmak istendiğini anlayacak olmasıdır. Çünkü; Atatürk güçlü sezgileri, yarınları görebilme yetisi ve öngörüleri ile SÖYLEV’in sonunda gençliğe seslenir, adeta bugünleri görürcesine Cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı koruma görevini gençliğe bırakır.
 
Bugünlerde, Cumhuriyetimize, Atatürk devrim ve ilkelerine, karşı devrim güçlerince saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bunun örneklerini her alanda görmekteyiz, 10 Kasımların anılmasının engellenmeye çalışılması,19 Mayıs Kutlamalarının alanlardan kapalı mekanlara hapsedilerek engelleme çalışmaları, şimdi de dünyada bir örneği görülmemiş şekilde kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edişinin yazılı belgesi olan Gençliğe Hitabe’nin okullardan kaldırılmak istenmesi, gençlik tarafından kendine emanet edilen değerin, Tapu’nun sahipsiz bırakılması anlamına gelmektedir.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubeleri (Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Küçükkuyu, Lapseki) olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi`nin engellenmesini protesto ediyoruz. Atatürk Devrim ve İlkelerini özümsemiş TÜRK GENÇLİĞİ; yüksek sorumluluk bilinci ile Cumhuriyeti koruma ve yükseltme görevini sonsuza dek yerine getirecektir” dedi.
Paylaş