havadurum

AKUT Çanakkale’den depremde kaybettiklerimiz anısına sergi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Çanakkale Ekibi, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, 17 Burda alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi düzenlediklerini duyurdu.

753

6 Şubat depreminin yıldönümünde, afet gerçekleştiği ilk gün itibariyle İskenderun’da görev alan AKUT Arama Kurtarma Derneği Çanakkale Ekibi, depremde kaybettiklerimizi unutmamak ve çeşitli afetlerin daima yaşanabileceği ülkemizde farkındalığı artırmak amacıyla 17 Burda alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi açacak.

Seminer ile bilgilendirmeler yapılacak

Dernek; bütün vatandaşları sergiye beklediklerini söyleyerek, “Ekibimiz aynı gün 18 Mart İlkokulu’nda ve Dardanel A.Ş.’de Deprem Bilinçlendirme semineri düzenleyerek toplumumuzun afetlere dayanıklı hale getirmek için çaba göstermektedir. Afet öncesi hazırlıkların, afete önlem almanın en önemli basamağı olduğunu hatırlayarak, vatandaşlarımızın her türlü seminer, eğitim faaliyetlerinde hizmet vermek için hazırlıklarını tamamlamıştır.” ifadelerini kullandı.

AKUT Çanakkale, gelişmeye devam ediyor

AKUT Çanakkale Ekibi, 2010 yılından bu yana bölgemizde afetlerde, yangınlarda ve kayıp vakalarında özveri ile tamamen gönüllü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 24 Aralık 2023 tarihinde AFAD Ulusal Akreditasyonu sınavını başarıyla geçerek Çanakkale’nin arama kurtarma ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamak üzere becerilerini ispatlamış olan ekip, her geçen gün kendisini geliştirmeye devam ediyor.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş