havadurum

AKP yine şaşırttı, rant kazandı

“AKFA dosyası” olarak bilinen imar planı değişikliği ile ilgili yapılan tüm açıklamalar, itirazlar ve toplantılara rağmen, Çanakkale Belediye Meclisi`ndeki ilk oylama onandı! Yapılan itirazların reddi ve kabulü yönündeki oylamada, 11`e 10 ret oyu ile AKFA dosyası kabul edildi. Belediye Meclisi toplantısında AKP grubu oy kullanmayarak, bir ay önceki mecliste olduğu gibi, imar planı tadilatının kabul edilmesine yol açtı.

1051
Çanakkale Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantı-sında geçen ay imar plan notlarını yok ve geçersiz sayarak kabul edilen AKFA dosyası ile ilgili yapılan itirazları görüştü. Yaklaşık 2 saat süren AKFA dosyası görüşmesi oldukça tartışmalı geçti. Özellikle AKP Grubundan Kadir Eren Kemerli`nin konu dışı konuşmaları Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile zaman zaman tartışmasına neden oldu. Tartışma sonunda “AKP Grubu olarak oy kullanmıyoruz” tavır belirleyen Kemerli, itirazların reddedilmesine zemin hazırladı.
 
AKP`nin oylamadaki tavrı; plan değişikliğinin tekrar imar komisyonuna iadesini önermek şeklinde oldu. Plan değişikliğinin kabulü veya reddi uygulamasının dışındaki bu tavır prosedürlerin dışında bir uygulama olarak oylamanın manipülasyonuna yol açtı. AKP il başkanının, itirazın kabulüne dair yapmış olduğu açıklama bu şekilde havada kalınca, Kasım meclisinde kullanmış olduğu çekimser oyun yaratmış olduğu sonuç bu mecliste de itirazın kabulünün reddi olarak sonuçlandı. Sadece CHP grubunun oy kullandığı oylama sonucunda, AKP Grubu`ndan Tülay Ömercioğlu`nun da itirazların kabulü yönündeki oyuna rağmen, itirazlar reddedildi.
 
Oylama sonucuyla hem Kent Konseyi`nin çağrısı karşılıksız kaldı hem de 300`e yakın itiraz dilekçesi ve çok daha fazla itiraz imzasına rağmen, itirazlar reddedildi. Böylelikle Çanakkale halkının iradesinin belediye meclisine yansıması konusu zedelenmiş oldu.
Paylaş