AKP, ince eleyip sık dokuyacak!

Yerel seçim öncesi kulisler aday isimlerinden geçilmiyor. Özellikle AKP’deki belirsizlik her gün yeni bir ismin ortaya atılmasına neden oluyor. AKP ile anılan isimlerin çokluğu ve bilinilirliği AKP’nin işini zora sokacağa benziyor. Zira AKP’den aday adayı olarak, kent kamuoyunca yakından tanınan, kentin önemli kurumlarında üst düzey yöneticilik yapmış isimler sıralanıyor.

AKP’nin Çanakkale Milletvekilliğinde üçüncü döneminin içinde olan Mehmet Daniş başta olmak üzere, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kenan Eliuz, GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü ve işadamı İsmail Bayraktar gibi isimler yüksek sesle konuşuluyor.

Genelde iktidar olmasına rağmen, yerelde işinin zor olduğunu bilen AKP’nin nasıl bir strateji ve taktik izleyeceği merak edilirken, 2014 yerel seçimlerine ilişkin aday belirleme konusundaki sıkıntıyı hasarsız atlatmasının da önemli olduğu ifade ediliyor. Çanakkale’de ne pahasına olursa olsun seçimi kazanmak isteyen AKP’nin, güçlü ve güvenilir bir adayla çıkması gerektiği de vurgulanıyor.

893
AKP ile adı geçen isimlerin, kent kamuoyunca yakından tanınan, kentin önemli kurumlarında üst düzey yöneticilik yapan kişilerden oluşması dikkat çekiyor. Özellikle adayların çokluğu AKP’nin işini zora sokacağa benziyor. Genelde iktidar olmasına rağmen, yerelde işinin zor olduğunu bilen AKP’nin nasıl bir strateji ve taktik izleyeceği merak edilirken, 2014 yerel seçimlerine ilişkin aday belirleme konusundaki sıkıntıyı hasarsız atlatmasının da önemli olduğu ifade ediliyor. İki dönemdir Avukat Murat Efe ile Çanakkaleli seçmenlerin karşısına çıkan ancak, belediyeyi AKP’li yapma konusunda yetersiz kalan parti yöneticilerinin, 2014 yerel seçimlerinde atacağı adamlar, kamuoyunca yakından takip ediliyor.
Daniş ve Engin ismi geçiyor
AKP’nin Çanakkale Milletvekilliğinde üçüncü döneminin içinde olan Mehmet Daniş’in adaylığını, il ve merkez ilçenin de desteklediği ileri sürülüyor. Daniş’in gelecek dönem parti genel merkezinde bir görev alması da ihtimaller dahilinde olurken, kendisinin belediye başkanlığına sıcak baktığı biliniyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin iddiası ise kafaları karıştırdı. Engin’in kendinden önceki Başkanı İlhami Tezcan gibi TSO başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına adaylığını koyması da muhtemel. Ancak seçimlerde alınacak olumsuz bir sonucun ardından ise hem TSO’da hem de kent siyasetinde dengelerin değişebileceği de konuşuluyor.
 
 
Gider, Eliuz ve Yürükçü iddiaları
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kenan Eliuz isimleri ise her seçim dönemde konuşuluyor. İkisine de daha önceki seçimlerde parti yöneticilerinden teklifler gittiği bilinmesi, 2014 yerel seçimleri öncesi kulislerin en çok konuştuğu isimler olmalarını sağlıyor. Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimliği’nde geçen yaklaşık 7 yıllık süre içinde başarılı çalışmaları Eliuz’u böylesi bir yaraşın “doğal” adaylarından yaparken, yine yaklaşık 8 yıldır Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan Ayhan Gider de başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Sadece AKP’nin değil MHP’nin de zaman zaman ilgi odağı olan Gider, kentin başarı konusunda öne çıkan bürokratları arasında. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise GESTAŞ’taki başarılı çalışmaları ile göz dolduruyor. Zarar eden bir kurum olarak bilinen Denizcilik İşletmeleri’nden, boğaz taşımacılığını devralan, ardından da GESTAŞ’i kent için vazgeçilmez kurumlardan biri yapan Yürükçü’nün adaylığı da kulislerde konuşuluyor. İsmi geçen bir diğer aday ise işadamı İsmail Bayraktar. Başarılı iş yaşamı ile bilinen Bayraktar, son olarak Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun yapımını üstlenerek kent gündemine gelmiş ve kamuoyunca takdir toplamıştı.
 
 
AKP’nin işi zor
Üst düzey aday adaylarının konuşulduğu AKP’nin, Çanakkale’de seçimi kazanması kadar zor olan bir süreci daha var. Aday belirleme! Öyle ki bu kadar geniş yelpazede aday adayının konuşulması partinin işini gittikçe güçleştiriyor. Adayların özellikleri ve çizilecek strateji konusunda AKP, seçimde aday çıtası en yüksek partilerden biri olacağa benziyor. Adayları bol olan AKP’nin seçim süreci öncesinde ince eleyip sık dokuyarak adayı ile seçmenlerinin karşısına çakmayı hedefliyor.
Paylaş