havadurum

AKP İl Yönetimi Hicri Nalbant’dan özür dilemelidir.

Kısa bir süre önce, Ayvacık Babadere’de kurulacak termik santral yatırımına ilişkin bir tartışma yaşadık.
Siyasal nemalanma adına, yatırımcı şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı müracaatı oy hesapları üzerinden ele alan AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir bu müracaatı termik santral yatırımından vazgeçildiği noktasında adeta bir müjde olarak verdi.
Sanki, aynı siyasal irade Biga Yarımadası’nda 14000 MW gücünde termik santral yatırımına kendileri onay vermemiş gibi tribünlere oynayan bir tavır içerinse girince, Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant yaşamış oldukları deneyimleri de göz önünde bulundurarak bu konuda ihtiyatlı yaklaşımlarının gereği güvensizliklerini bildirdikten sonra AKP’li yöneticiler tarafından itibarsızlaştırılma kampanyasına maruz kaldı.

804
İlgili firmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapmış olduğu müracaatın belgelerini kendilerine referans alan AKP İl Başkanlığı “devlete inanamayacaksınız da ne yapacaksınız” şeklinde bir karalama kampanyası başlattı.
Fakat bir konu gözden kaçmış ya da kaçırılmıştı.
Bu konu da; bizzat kendilerinin dayanak olarak kullanarak çevre mücadelesi savunucularını karalamak için kullandıkları belgenin bizzat kendisiydi.
Çünkü yatırımcı firma müracaatında, yatırımdan vazgeçtiğini değil , ön proje çalışmaları tamamlanıncaya kadar  ÇED sürecinin  durdurulması talebinde bulunmuştu.
Bu konuda çevre mücadelesi taraftarlarını Hicri Nalbant nezdinde samimiyetsizlikle suçlayan, haddini aşmakla itham edenler , kendilerinin belge olarak sunduğu müracaatta ne yazdığını bir daha okumalıdırlar.
Ben bu müracaatı sizler ile aynen paylaşıyorum;
Proje ile ilgili olarak ÇED başvurusu dosyası tarafımızca hazırlanmış ve sonra ilgi yazınız ile tarafımıza Halkın Katılım Toplantısı ve Kapsam  ve Özel Format Belirleme  toplantısı tarihleri  tebliğ edilmiştir.
Bununla birlikte söz konusu proje ile ilgili ön değerlendirme çalışmalarının devam etmesi sebebi ile projenin ön çalışmaları yatırımcı firma tarafından tamamlana kadar  ÇED sürecimizin  durdurulması hususunu emir ve görüşlerinize arz ederiz”.
Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ.’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına  yapmış olduğu müracaatta yatırımdan vazgeçildiği değil,ön çalışmaların tamamlanmasına kadar ÇED sürecinin durdurulması  talep edilmektedir.
Nurol Enerjinin çok açık olarak ÇED sürecine ara verilmesini talep etmesine rağmen Ayvacık Babadere  termik santral yatırımından vazgeçildiğinin açıklanması gerçekten manidardır.
Durum  böyle iken yani; Nurol Enerjinin yatırımdan vazgeçtiği söylenen  belgelerde yatırımdan vazgeçilmesi değil, ÇED sürecine ara verilmesi konusu vurgulanmasına rağmen AKP tarafından koparılan fırtına ve çevre mücadelesi veren insanların,  Nalbant nezdinde samimiyetsizlik ve haddini aşmakla suçlanması konusunda AKP İl Yönetimi şimdi  özür dilemelidir.
AKP il Yönetimi tarafından belge olarak sunulan Nurol Enerjinin bildirimi;  termik santral yatırımımdan vazgeçildiğinin belgesi değil, yeni bir başka sinsi taktiğin belgesidir.
Böylesi açık ve net bir konu üzerinden AKP’nin kamuoyunu yanıltma girişiminde bulunması kafaları daha çok karıştırmaktadır.
AKP Çanakkale İl Yönetimi bu sinsi planların, bugüne kadar çok sık karşılaştığımız arkadan dolanma taktiklerinin parçası olmamalıdır.
Samimiyetini şimdi ispat etmeli, gerçekleri Çanakkale kamuoyuna açıklamalıdır.
Bir kez daha, yatırımdan vazgeçildiğini  dayandırdıkları belgenin ÇED sürecine ara verme talebi olduğunu BÜYÜK HARFLERLE yazayım ki ;AKP İl Yönetiminin çevre mücadelesi veren insanları, aslı astarı olmayan karalama kampanyasına nasıl tabi tuttukları  daha net anlaşılsın:
Bununla birlikte söz konusu proje ile ilgili ön değerlendirme çalışmalarının devam etmesi sebebi ile PROJENİN ÖN ÇALIŞMALARI YATIRIMCI FİRMA TARAFINDAN TAMAMLANA KADAR  ÇED SÜRECİMİZİN  DURDURULMASI hususunu emir ve görüşlerinize arz ederiz”.
Neymiş; ÖN ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINA KADAR ÇED SÜRECİNİN DURDURULMASI talebiymiş!
Devletin belgelerine güvenmek mi  demiştiniz ?
O zaman;
Haddini aşan kim, ileriye giden kim ?
Seviyesizlik yapan kim?
 
Paylaş