AKP iftarlarına bir tepki de Mutan’dan

Siyasi propagandaya sahne olan AKP’nin iftar programları, CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın sert eleştirilerine hedef oldu. CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde üye stantlarının da kurulduğu AKP iftar yemeklerine her geçen gün tepki yağıyor. Başta merkez olmak üzere Kepez, Bayramiç, Gelibolu ve Ezine’de organize edilen iftar yemekleri AKP tarafından siyasi arenaya çevrilince tepkilerin odağı haline geldi.

917
Kepez Belediye Başkanlığı makamında basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, üye standı kurarak dini siyasete malzeme yapan AKP yöneticilerine meydan okudu. Halkın vicdanının yaralanmasına neden olan AKP’nin iftar yemeklerini bir kez daha Kepez’de düzenletmeyeceğini belirten Başkan Mutan; “Sıkıyorsa gelsinler yeniden yapsınlar. Çanakkale’de iftar sonrası çöpleri topluyorlarmış da belediyeyi süpüreceklermiş. Kendiniz çöplüksünüz ,neyin pisliğini temizliyorsunuz“ dedi.
 
“İnsanların vicdanını yaraladınız”
Kepez’de düzenlenen iftarda AKP’nin sergilediği çirkin manzaraların, insanların vicdanını yaraladığını kaydeden Başkan Mutan; “Kepez’de işbaşı yaptım ve halk ile görüştüm. Kepez halkı, AKP’nin bu yaptıklarını tasvip etmiyor. İnsanların vicdanını yaraladınız. Bizim dinimiz, böyle siyasi emellere alet edilecek bir din değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bayraklı ve propagandalı iftarlar yapılmamıştır” dedi.
 
 
CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde üye stantlarının da kurulduğu AKP iftar yemeklerine her geçen gün tepki yağıyor. Merkez olmak üzere Kepez, Bayramiç, Gelibolu ve Ezine’de organize edilen iftar yemekleri AKP tarafından siyasi arenaya çevrilince tepkilerin odağı haline geldi. Kepez Belediye Başkanlığı makamında basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, üye standı kurarak dini siyasete malzeme yapan AKP yöneticilerine meydan okudu. Halkın vicdanının yaralanmasına neden olan AKP’nin iftar yemeklerini bir kez daha Kepez’de düzenletmeyeceğini belirten Başkan Mutan; “Sıkıyorsa gelsinler yeniden yapsınlar. Çanakkale’de iftar sonrası çöpleri topluyorlarmış da belediyeyi süpüreceklermiş. Kendiniz çöplüksünüz ya. Neyin pisliğini temizliyorsunuz“ dedi.
 
“Alanın işgaliyesini AKP’den isteyeceğiz”
Kepez’de iftar veren AKP’nin otopark alanını işgal ettiği için işgaliye parası alacaklarını belirten Başkan Mutan; “Bir art niyetin olabileceği ihtimalle, o gün araçlarımızı oraya park edelim dedim. Aynı zamanda orası bizim otopark alanımızdır. AKP’nin 4 tane tırı geceden geliyor ve meydanı işgal ediyor. Bu işgaldir. AKP İstanbul İl Başkanlığı’na Kepez Belediyesi olarak tahakkuk çıkaracağız. Bu alanın işgaliyesini onlardan isteyeceğiz. Mübarek Ramazan’da iftar veriyorsun, suç işleme böyle beleşten yerleri kullanma hakkın da yok. Burası Pazartesi hariç otopark alanıdır. Burasını işgal etmişlerdir. Pazartesi günleri de pazarcı esnafından işgaliye almaktayız. AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan ya da AKP Merkez İlçe’den veya AKP Kepez Belde teşkilatından isteyeceğiz” dedi.
 
 
“Din siyasete alet edilmiştir”
Dinin siyasete alet edilmesi nedeniyle suç işlendiği için savcılara seslenen Başkan Mutan; “Anavatan Partisi dahil olmak üzere Doğru Yol Partisi zamanında, DYP ve Refah Partisi’nde koalisyon kurulduğu dönem de dahil olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık konutlarında şıhlara ve şehlere iftar verildiği dönem de dahi bu görüntüler yaşanmadı. Parti bayraklarının asıldığı, kutsal dinimizin değersizleştirilme adına kullanıldığı bir partinin amaç ve emellerine hizmet eder bir şekilde dinin kullanıldığı bu nokta, zaten bu konuda sicili bozuk olan AKP için sayın savcılara buradan seslenmek istiyorum. Siyasi parti ilgili yasaları gereği, din siyasete alet edilmiştir. Mübarek Ramazan iftarı kullanılmıştır. Suç işlenmiştir” diye konuştu.
 
“Müslümanlıkta israf günahtır”
Verilen iftarda stant kurarak üye kayıt etmeye çalışan AKP’lilere tepki gösteren Başkan Mutan, iftar programında çoğu yemeğin çöpe atıldığını ve bunun bir israf olduğunu ifade ederek; “İftar yemeğinde ayrıca AKP’ye üye kayıt stantı var. Bu yemekte insanlara parti amblemli promosyon dağıtıyorsun. Zaten parti amblemli tırlarını getirmişsin, parti bayraklarını süslemişsin, parti amblemli kürsülerden, başka işin mi yok sayın Zeytinburnu Belediye Başkanı. Tek tek esnaf geziyorsun ve meydana insanları çağırıyorsun. Amacı zaten iftar olmayan programda düşük kaliteli yemeklerin çoğu çöpe atılıyor. Bu bir israftır. Müslümanlıkta israf günahtır. İstanbul’lardan yollara düşüyorsun. Mazot ve benzin bir sürü masraflar ediyorsun ve siyasi propaganda yapıyorsun” dedi.
 
 
“İnsanların vicdanını yaraladınız”
Kepez’de düzenlenen iftarda AKP’nin sergilediği çirkin manzaraların, insanların vicdanını yaraladığını kaydeden Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Kepez’de işbaşı yaptım ve halk ile görüştüm. Kepez halkı, AKP’nin bu yaptıklarını tasvip etmedi. İnsanların vicdanını yaraladınız. Bu çirkinlikleri göstermemeleri için AKP’ye bu alanı vermeyeceğim demiştim. Maalesef yoktum ve bu çirkinliklerini burada sergilediler. Bizim dinimiz, böyle siyasi emellere alet edilecek bir din değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bayraklı ve propagandalı iftarlar yapılmamıştır. Anavatan Partisi’nin iftarına katıldım. Günün ve dünyanın üzerinden bir takım tespitler yapıldı ve iftar sona erdi. Ne şamata, ne gürültü patırtı hiçbir şey olmadı. AKP’nin düzenlediği iftarların izahı yok.”
 
Mutan’dan AKP’ye hodri meydan: “Kendiniz çöplüksünüz”
Ramazan ayında AKP rezilliğini tekrar yaşatmamak için Kepez beldesinden bir gün ayrılmayacağını vurgulayan Başkan Mutan, AKP’ye meydan okuyarak; “Sıkıyorsa gelsinler yeniden yapsınlar” dedi. Çanakkale merkezindeki iftar sonrası çöpleri toplayan ve seçimlerde belediyeyi süpüreceklerini iddia eden AKP’lilere ‘Kendiniz çöplüksünüz’ diyen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Kepez’in dışında Çanakkale’de aynı anlayışı sergilediler. Bu rezilliği önlemek insan hakkıdır. Dinimizi koruma adına bu rezilliği önleyemediğim için ayıp ettim diyorum. Keşke gitmeseydim. Ama yine Kepez için gittim. Daha Ramazan ayı sürüyor. Sıkıyorsa gelsinler yapsınlar. Ramazan’da Kepez’den bir gün ayrılmayacağım. Bu ayıbı yaşatmayacağım. Ne bu beldeye ne de bu ülkeye yaşatmayacağım bu ayıbı. Yazıktır şu rezilliğe bakın. Şu paçavralara bakın. Aynı olayı Çanakkale’de de yapmışlar. Allah’tan belediye başkanı müdahale etmiş. Çöpleri topluyorlarmış da belediyeyi süpüreceklermiş. Kendiniz çöplüksünüz ya. Neyin pisliğini temizliyorsunuz. Şu yapılan pisliğe ve rezalete bakın. Kepez’de de bayraklarını bırakıp gitmişler. Bu ülke çok şey gördü ve görebilir. Ama bu ülkede her an her noktada yarına dönük aydınlık ve umut ışıkları olacaktır. Ve olmaya devam edecektir. Kimseden korkumuz da yok onu da bilsinler” şeklinde konuştu.
 
“Hedefleri belli siyaset yapmak”
İftarları düzenleyen AKP’nin CHP’li belediyelerin olduğu yerleri hedef aldığını ifade eden Başkan Mutan; “Hz. Ali. ‘Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır’ diyor. Susayım mı? Hak mücadelesi vermeyelim mi? Bu ne ayıptır. Bu ayıbın bir parçası Çanakkale’de birini Gelibolu’da birini Bayramiç’te birini ise Gelibolu’da yaşattılar insanlara. Gidin bu rezilliklerinizi Biga, Çan, Yenice, Eceabat ve Ayvacık’ta yapın. Bak siz orada belediyeleri bir daha alabiliyor musunuz? Kendi belediyelerine gitsinler. Hedef kitle ve hedef noktalar belli. CHP’li belediyelerin oldukları yerler. Bu ne demek? Siyaset yapıyorum demek. Ayıptır, yazıktır ve günahtır” dedi. Başkan Mutan sözlerini; “Ne yaptıklarının farkında değiller. Bu halkın vicdanını yaraladılar. Ne kadar zamanda onarırız, çok zor da bir olay. Çünkü, bizim toplumumuzda din çok yüce bir değer. Çok çabuk incilir ve kırılır. Bu çok zor bir süreç. Ama bir daha bu halkın yaralanmasına müsaade etmeme noktasında sonuna kadar direnme kararı aldık ve direneceğiz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
 
Laçiner, Mutan’a komşu mu oluyor?
ÇOMÜ Tıp Fakültesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Hastane konusunda konuşmama noktasında kararlıyım. Ama ufak bir şey söyleyeyim. Sevgili Rektör Kepez’den arsa arıyor. 15 gün önce bir emlakçı ile beraber Kepez’e gelmiş ve en çok da nereyi beğenmiş. Benim evimin yanındaki arsayı beğenmiş. Buyursun gelsin ev yapsın, kardeş kardeş yaşarız” dedi.
Paylaş