AKP iftarındaki keşmekeşlik eziyete döndü!

Çanakkale`de parti propagandasına dönüşen AKP iftarı vatandaşlar için eziyete dönüştü. Organizasyon eksikliğinin yaşandığı iftar programında yemekler yetmezken, çok sayıda vatandaş iftarını açamadı. AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü iftarda oruçlarını açarken, yemek alabilmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşların ise aç kaldığı görüldü.

1234
 
AKP İstanbul İl Başkanlığı ile Çanakkale İl Başkanlığı`nın `İstanbul Komşularıyla Güzel` sloganlıyla ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğine organizasyon eksikliği damga vurdu. AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, AKP Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu, AKP Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay ve çok sayıda partilinin katıldığı iftar programında yemek yetersizliği nedeniyle zaman zaman izdaham yaşandı. Yemeklerin tükendiği iftar programına katılan vatandaşlar yemek alabilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, çok sayıda vatandaşın iftarını açamaması ise dikkat çekti. Kordonboyuna kurulan masalardan yemek toplamak zorunda kalan vatandaşlar, hem partililer hem de iftariyelikleri dağıtan görevlilerle zaman zaman tartışmaya girdi. Her köşe başında yaşanan yemek tartışmaları sonrasında, iftar programı kapsamında kurulan sahneye çıkarak partililere seslenen AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, katılımın çok olması nedeniyle AKP İl Teşkilatı mensuplarına, vatandaşlara yer vermesi için anons yaptı. Öncü`nün bu anonsu da sorunu çözümlemeye yetmedi. AKP propagandasının yapıldığı iftar yemeği nedeniyle kordonboyundaki yolun trafiğe kapatılması kentte trafiği felç ederken, kordonboyunda yürüyüş alanının daralması da kent halkının tepkisine yol açtı.
 
 
Vatandaşlar iftarını açamadı
AKP bayrakları altında yapılan iftar yemeği yaşanan keşmekeşlik nedeniyle vatandaşlar için eziyete dönüştü. Organizasyon eksikliğinin yaşandığı iftar programında yemeğin yetmemesi nedeniyle vatandaşlar iftarlarını açamazken, her köşe başında yemek tartışmaları yaşandı. Yemek alamayan vatandaşlar ile görevliler arasında yaşanan tartışmaları da sona erdirmek partililere düştü. Kordonboyuna kurulan masalara oturamayan vatandaşlara, iftarını açabilmeleri için masalardan yemek takviyesi yapıldı. İftarını açamayan bazı vatandaşlar, organizasyon eksikliği nedeniyle tepki gösterdiler.
 
 
Öncü`den partililere anons
İftar programı için ayrılan yemeklerin yetmemesi nedeniyle partililere anons yapma ihtiyacı duyan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, iftar programı kapsamında kurulan platforma çıkarak partililere seslendi. Katılımın çok olması nedeniyle yemeklerin yetmediğini belirten Öncü, bu nedenle partililerin vatandaşlara yer vermesini istedi. Öncü`nün anonsu da fayda sağlamazken, vatandaşlar ile görevliler arasında yaşanan yemek diyolagları iftar programı boyunca sürdü.
 
 
Kordon alanı kısıtlandı
Geçtğimiz sene AKP tarafından düzenlenen iftar programında olduğu gibi bu yıl da vatandaşların en önemli gezi alanı içinde bulunan kordonboyu alanı kısıtlandı. Kordonboyu alanının büyük bir bölümüne AKP bayrakları altında masa ve sandalyeler kuruldu. Gezi alanının kısıtlanması kent halkının tepkisine yol açtı. AKP bayrakları altında düzenlenen iftar yemeğinin propaganda malzemesine dönüştürülmesini eleştiren kent halkı, kordonboyunu iftar programı için AKP`ye tahsis eden kurum ve kuruluşlara tepki gösterdiler.
 
Paylaş