havadurum

AKP, adayları sandığa girecek

AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, dün yaptığı açıklamasında 2014 seçimlerine yönelik aday adaylığı sürecine değindi. 16 Kasım`da basına kapalı olarak temayül yoklaması yapacaklarını ifade eden Kutlu, il ve ilçelerde adayların Aralık ayı içinde belirleneceği beldelerde ise Ocak ayı başında belirleme olacağını ifade etti.

885
Mart ayında yapılacak 2014 yerel seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerde de hareketlilik giderek artıyor. Kepez`de adaylarını sandığa sokarak teşkilatın yönelimini öğrenen AKP, il ve ilçelerde de aynı yöntemi uygulayacak. Milletvekilliği seçimlerinde de temayül yoklaması yapan, ancak genel merkez düzeyinde sandık sonucundan farklı bir liste çıkaran AKP, bu kez de belediye başkanlarını sandık yoluyla belirlemeye hazırlanıyor. Kepez`de sürpriz olmayan bir temayül yoklaması sonucunu alan AKP`de gözler il ve ilçelerdeki aday adaylarına çevrildi. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, dün yaptığı açıklamasında temayül yoklaması ile ilgili bilgi verdi. Kutlu, “16 Kasım tarihinde il ve ilçelerdeki adaylarımızı teşkilatımızın görüşüne sunacağız. Teşkilat yöneticilerimizin katılımı ile bizim klasik kapalı temayül yoklamamız gerçekleştirilecek. Basın ada kapalı olacak, bu sadece teşkilat içi bir seçim olacak” dedi.
 
Adaylar ne zaman belirlenecek?
Seçim süreci yaklaştıkça aday adayları da bir biri ardına açıklama yaptıkça, adayların ne zaman belirleneceği konusu giderek siyasetin heyecanını artırıyor. Özellikle genelde iktidar yerelde muhalefette olan AKP`deki durum biraz daha yüksek heyecanla geçiyor. AKP`li vekil Mehmet Daniş`in aday adaylığını önümüzdeki günlerde açıklaması beklenirken, bu kez seçimlerin daha heyecanlı ve çetin geçeceği sinyali sık sık veriliyor. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, partisindeki seçim süreci ile ilgili olarak verdiği bilgilerde adayların açıklanma sürecine değindi. Kutlu, “16 Kasım`de yapılacak temayül yoklamasının ardından bu ayın sonu veya bize verilen tarih olan 10 Aralık tarihine kadar açıklanacağı düşünüyorum. İl ve ilçelerde aralık ayı başı olarak tanımladığımız bu tarihin beldelerde ise Aralık ayı sonu Ocak ayı başı olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 
“Kepez oylamasının arkasında duracağız”
2011 yılında milletvekilliği seçimlerindeki temayül yoklamasından farklı olarak bir liste ile seçimlere giren AKP`de, temayül yoklamalarının arkasında durulup durulmayacağı merak edilirken, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Kepez Belediye Başkanlığı temayül yoklamasının ne derece dikkate alınacağı tartışma yarattı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, “Kepez`de katılımın güzel olduğu, birlik ve beraberlik içinde bir seçim yaptık. Burada yapılan temayül yoklamasının arkasında duracağız. Biz il teşkilatı olarak Kepez`de sandıktan çıkan ismi destekleyeceğiz. Ama yine de son kararı genel merkezimiz verecektir” dedi.
Paylaş