AKP’ye muhalefetin adı; MUTAN

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, düzenlediği basın toplantısında AKP’lilere yönelik sert eleştirilerde bulundu.

953
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ek binasındaki kaçak kantin başta olmak üzere, merkeze alınan SGK İl Müdürü Ali Sürücü, belde sahilinde yer alan kaçak yapılar, AKP Kepez Belde Başkanı Ülkü Ay ve kent gündeminde yer alan Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yeri ile ilgili Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Kepez Belediyesi Başkanlığı makamında olağan toplantılarına devam eden Başkan Mutan, burada basın mensuplarının da sorularına cevap verirken, beldeye yapılması planlanan huzurevi için genel bütçeden her yıl gönderilen 6 trilyonun hesabını soracağını söyleyerek; “Huzurevi konusunda huzurlarını kaçıracağım” dedi.
 
 
Kepez Belediyesi Başkanlığı makamında olağan toplantılarına devam eden Başkan Mutan, burada basın mensuplarının da sorularına cevap verirken, beldeye yapılması planlanan huzurevi için genel bütçeden her yıl gönderilen 6 trilyonun hesabını soracağını söyleyerek; “Huzurevi konusunda huzurlarını kaçıracağım” dedi.
 
“Kaçak kantine müsaade etmeyeceğiz”
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ek binasındaki kaçak kantine müsaade etmeyeceklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belediyenin zabıta ekipleri tarafından mühürlenen kaçak kantinin başka bir format altında tekrar işletmeye açma gibi bir teşebbüs olduğunu söyledi. Gerekli tutanağın tutulduğunu anımsatan Mutan; “ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ek binasındaki kaçak kantine başka bir format altında tekrar işletmeye açma gibi bir teşebbüsün haberini aldık. İlgili departmanımız kantine gitti ve gerekli tutanağını oluşturdu. Geçen hafta Perşembe gününden beri bir faaliyet emareleri olduğu söylendi. Bir önceki basın toplantısında dediğim bütün lafların aynısını tekrarlıyorum. Kaçağa müsaade etmeyeceğiz. Aklını kantin ile yoğuranlara da seslenmek istiyorum. Azıcık akıllarını üniversite ile yoğursunlar da, üniversitemize katkı sunsunlar kantin sunmasınlar” dedi.
 
Mutan, Sürücü’ye sahip çıktı
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, uzun yıllar Çanakkale’de SGK İl Müdürü olarak görev yapan Ali Sürücü’yü övgü dolu sözler sarf etti. SGK İl Müdürü Ali Sürücü’nün görevden alındığı ile ilgili sorulara yanıt veren Başkan Mutan; “Ali Sürücü beyi merkeze almışlar. Onun yerine Van SGK müdürü geliyormuş diye duydum. Hayırlısı olsun. Zaman zaman bu tür değişimler olur. Ali Sürücü SGK Genel müdürlüğüne yakışacak bir kapasitede bürokrattır. Sürücü her gittiği yerde başarılı olmuş bir il müdürüdür. Bence merkezde tutmaktansa, onu bir etkin noktada değerlendirmek hem Çanakkale’ye de fayda getirir. Çanakkale’yi Ankara’da da etkin kılar diye düşünüyorum. Bu benim kişisel görüşümdür. Gelen arkadaşa da başarılar diliyorum. İşin hukuksal bir boyutu ile haksızlık noktası varsa, sayın Ali Sürücü, hukuk çerçevesinde sonuna kadar hakkını da aramalıdır diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Sahildeki kaçak yapılara ceza
Kepez Belediyesi, sahilde yer alan bazı kaçak yapılar için para cezası kesti. Kepez sahilinde yer alan bazı kaçak yapılar hakkında yöneltilen sorulara da açıklık getiren Başkan Mutan; “Kaçak yapılar üzerinden prosedür çalıştı ve para cezalarını yazdık. Sanıyorum 15-20 gün oldu. Akabinde yıkım kararlarını alacağız. Eğer yıkmazlarsa biz yıkacağız. Maliyetine de artı %20 de koyarak çünkü yasa öyle emrediyor. Gereğini yapacağız” dedi.
 
“Arkadaşları kreşe kaydedebiliriz”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, AKP Kepez Belde Başkanı Ülkü Ay’ın hipermarketler ile ilgili açıklamalarına sert yanıt verdi. AKP Kepez Belde Başkanı Ülkü Ay’ın işin işine yeni girdiğini kaydeden Başkan Mutan, bütün çoluk çocuk işlerinin kendisine düştüğünü dile getirdi.
 
Kepez beldesinde Eylül ayı içerisinde kreş açılacağını anımsatan Başkan Mutan, AKP Kepez Belde Başkanı Ülkü Ay ile AKP’lilerin kreşe kayıt olabileceğinin altını çizerek şu şekilde konuştu: “İlk önce genel başkanlarına bakacaklar. Dürüstlükten bahsediyor AKP Kepez Belde Başkanı, dürüstlükten bahsedecek olan en son insanlardan biridir. Kendi AKP hükümetlerinin esnaf ve sanatkarlara dönük anlayışına baksın. Bir de yasanın getirip önümüze koymuş olduğu bir zorunluluk var. Biz yasaların üzerinde değiliz. Çanakkale’de bir market idari yargı sürecini kazandı ve faaliyete geçti. Kepez Belediyesi, hakkı olanın hakkını aldığı bir yerdir. Biz seçilmiş padişahlar falan değiliz. Kafamıza göre takılamayız. Çok istiyorsa, bu lafları genel başkanına etsin. Bu AVM’ler ile ilgili bu yasaları değiştirin benim beldemde de bir market sahibi meclis üyem var onunkini de koruyalım desin, onunkini de koruyalım. Bu delikanlı işin içine yeni girdi. Bu marketler ile ilgili çıksın AKP il başkanları ve merkez ilçe başkanları ve milletvekilleri bir açıklama yapsın. Yoksa, böyle goygoyculukla küçük esnafın orasını burasını kaşıyarak popülist politikalarla politika yapılmaz. Yasaları değiştirin, koruyucu kollayıcı imtiyaz sahibi noktada tutundurun, o çerçevede bizde bize düşen ne ise yapmayalım. Bütün çoluk çocuk işleri bana düşüyor. Kreşimiz var. Eylül ayında açacağız. Bu arkadaşları da oraya kaydedebiliriz. Okul öncesi eğitim veririz. Kendileri de zaten eğitimi parçalı hale getirdi. İlk dörde de gelebilirler, ikinci dörde de.”
 
“İki tane akıllı kuyuya taş atıyor, biz uğraşıyoruz”
Kentte tartışmalara neden olan Çanakkale Devlet Hastanesi yeri ile ilgili de sorulara yanıt veren Başkan Mutan; “Çanakkale Devlet Hastanesi bir yere gitmedi ki, kalsın. Çekim merkezi oluşturan bazı sektörel yapılar bir yerlere doğru taşınırken, rant denilen yani etrafında getirdiği kazanımlarla birlikte ciddi bir spekülasyon doğuyor. Tam bir spekülatif zemin birileri bedavadan para kazanıyor. Kalabaklı Kocakır mevkiinde 960 konutunun üzerinde bu alan Sağlık Bakanlığı tarafından trilyonlar verilerek alındı. TOKİ’ye devredildi. TOKİ en son, son meclis rötuşlarını yaptırdı. Devlet bu kadar gayri ciddiyetsiz mi? İki tane akıllı kuyuya taş atacak, biz de uğraşacağız” şeklinde konuştu.
 
 
“Huzurevi yatırımının peşindeyim”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belde sınırları içerisinde yer alan piknik alanının ön kısmına yapılması planlanan huzurevi için genel bütçeden gelen 6 trilyon paranın peşini bırakmayacağını söyledi.
 
Beldeye huzurevi yapılması için her yıl 6 trilyon gönderildiğini ancak bir türlü bu paranın ekmek, iş ve aşa dönüştürülmediğini vurgulayan Başkan Mutan, huzurevi yatırımının peşinde olduğunu ve bu paranın bu yıl huzurevi olarak değerlendirilmediği takdirde bunun vebalini Çanakkale’deki bürokratların çekeceğini ifade ederek; “Geçen yıl itibariyle Çanakkale’de huzurevi yapılsın diye 6 trilyon bir para geliyor. Geçen yıl Çanakkale’deki çok becerikli bürokratlar, Ali Sürücü’yü bunlardan ayırıyorum. Bu 6 trilyon geri gidiyor, bu para yine bu yıl huzurevi yapılsın diye geliyor. Sayın Atalık, zamanında belediyeme tahsisli bu alanın tahsisini iptal ederek, huzurevine tahsisi haline getirdik. Yeri hazır, para da gelmiş. Bu para ne ekmek, ne iş, ne taş ne de tuğlaya dönmüyor. Bir artı değer yaratmıyor. Bu para da bu yıl geri giderse, bunun vebali Çanakkale’deki bürokratlardır. Millet ekmek ve aş derdinde koşarken, genel bütçeden gelmiş 6 trilyon para az para mı? Ekmek olacak, aş olacak, çorba olacak ve iş olacak. Maalesef bizim siyasilerimizin böyle bir derdi yok. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu yatırımın peşindeyim. Eğer bu yıl da bu para giderse, yazıklar olsun. Bir kazma vurmayı beceremiyorlar mı? Beceremiyorlar. Huzurevi konusunda huzurlarını kaçıracağım. Geçen yıl geri giden 6 trilyon paranın hesabını soruyorum. Bu yıl tekrar bunu soracağım. Bu para hale Çanakkale’de ve bu para kasa da duruyor. Aktif hale geçmiyor” dedi.
 
4+4+4 eğitim sistemini de eleştirdi
Hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle artacak olan öğrenci servislerinin kent trafiğini olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizen Başkan Mutan, öğrenci velilerinin ciddi anlamda ücret ödemek zorunda kalacağını dile getirdi. Bu soruna el atması gereken Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara dönük taşıma olayını gerçekleştirmesi gerektiğini de kaydeden Mutan şu şekilde konuştu: “Şu okulların haline bak. Çocukları tıkış tıkış bir yerlere tıkıştıracağız. Net konuşuyorum. Bu saatten sonra Milli Eğitimdeki bu son proje ile birlikte öğrenci servisleri, ciddi anlamda artacak. Artan bu servisler nedeniyle trafikteki yoğunluğa bir bakın. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla toplu taşıma büyük bir sıkıntıya girecek. Bedava denilen ilkokul artık paralı hale gelecek. Kepez’in her tarafı ortaokul olarak Mehmet Akif’e gelecek. İlkokul olarak ise herkes Atatürk İlköğretim Okulu’na gidecek. Anneler ve babalar servis paraları için pamuk eller cebe. Bir servis ücreti aylık kaç para? 150 lira ile 250 lira arası. Aylık verecek bunu. Mahallelerden ve semtlerden okullara dönük taşıma olayını Milli Eğitim gerçekleştirmek zorunda.”
 
Mutan sözünü tuttu
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 2009 yerel seçimlerinde vaatleri arasında yer alan ulaşım sorunun çözümü için önemli çabalar harcadığını belirtti. Bilgilendirme toplantılarında Kepez halkını hem Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile hem de Çanakkale Belediyesi’nin ulaşımdan sorumlu yetkilileriyle buluşturan Kepez Belediye Başkanı Mutan, belde halkının ulaşım ile ilgili karşılaştığı sorunları doğrudan Çanakkale Belediyesi Ulaşım Birimi`ne ya da Kepez Belediyesi’ne iletebileceğini belirterek; “Nisan 2009 yerel yönetim seçim çalışmalarında oylarınıza talip olduğumuzda sizlerin talepleri ve benim de ekibimle birlikte size vaatlerim arasında ulaşım sorununu çözmek vardı. ‘Çanakkale Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri’ sisteminin kuruluşunda o dönem görevde olan Kepez Belediye Başkanının tüm yetkiyi Çanakkale Belediye Meclisi`ne  bıraktığı bilgisini gerek seçim çalışmalarında, gerekse 6 ayda bir yaptığım bilgilendirme toplantılarında sizlerle paylaştım. Bilgilendirme toplantılarımıza Çanakkale Belediyesi`nin Ulaşımdan sorumlu yetkililerini, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`ı da davet ederek sizlerle buluşturdum. Tüm yetki Çanakkale Belediye Meclisindedir. Ulaşım ile ilgili karşılaşmış olduğunuz sorunları doğrudan Çanakkale Belediyesi Ulaşım Birimi`ne iletebileceğiniz gibi, bizlere de iletebilirsiniz. Bugüne kadar sorunlarınıza nasıl sahip çıkarak gereğini yaptıysak, yine sizlerin sözcüsü olarak iletiriz. Kamuoyu baskısı yaratmak ta etkili olur. Bu yazı ile ulaşım konusunda sizleri bilgilendirmeyi amaçladık. Rahmetli Uğur Mumcu`nun dediği gibi; ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.’” dedi.
Paylaş